αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό είναι το πακέτο εθελούσιας της Πίτσος: 4.000 ευρώ για κάθε έτος απασχόλησης, και άλλα

Αυτό είναι το πακέτο εθελούσιας της Πίτσος: 4.000 ευρώ για κάθε έτος απασχόλησης, και άλλα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κλείσει το κεφάλαιο Πίτσος για την Γερμανική BSH. Οι τίτλοι τέλους θα πέσουν, στα μέσα του μήνα όπως αναφέρουν στο capital.gr πηγές με γνώση, με την ολοκλήρωση της εθελουσίας εξόδου για το σύνολο των εργαζομένων της που απασχολούνταν στο εργοστάσιο της Πίτσος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το πακέτο εθελουσίας που προσφέρει η BSH (Πίτσος) θα υπερβεί τα 24,4 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογίσει η εταιρεία.

Το πακέτο περιλαμβάνει, τη νόμιμη αποζημίωση στο 100%, 4.000 ευρώ για κάθε έτος απασχόλησης σε αυτή -δηλαδή εάν ένας εργαζόμενους απασχολούνταν 10 χρόνια στην Πίτσος θα λάβει επιπλέον 40.000 ευρώ- και έναν επιπλέον χρόνο ιδιωτικής ασφάλισης για τον ίδιο και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας του. 

Επιπλέον, σύμφωνα με άλλες πηγές, μετά από τις διαπραγματεύσεις των εργαζομένων με τη διοίκηση της BSH, οι εργαζόμενοι της Πίτσος θα λάβουν και έξτρα bonus. Όσοι είναι ηλικίας κάτω των 45 ετών θα λάβουν επιπλέον 5.000 ευρώ.

Όσοι είναι από 45 έως 49 ετών θα λάβουν έξτρα bonus 10.000 ευρώ και όσοι βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 50 έως 54 ετών θα λάβουν 23.000 ευρώ. Για τους άνω των 55 ετών η εταιρεία συμφώνησε να καλύψει το κόστος των ενσήμων για τα επόμενα επτά έτη. 

Η Πίτσος ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1865 και ξεκίνησε ως εταιρεία κατασκευής μικρών οικιακών συσκευών και θερμοσίφωνων λαδιού.

Η παραγωγή ψυγείων ξεκίνησε το 1959 σε νέο εργοστάσιο ενώ επένδυσε στην ανάπτυξη και παραγωγή ευρέως φάσματος οικιακών συσκευών.

Η συνεργασία της με την Siemens Α.Ε. ξεκίνησε το 1974 και τρία χρόνια αργότερα, το 1977, εξαγοράσθηκε από την Bosch – Siemens Hausgerate GmbH και τη Siemens A.E. Hellas. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + six =