αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό είναι το Νο1 skill που πρέπει να έχεις, για να προσληφθείς στην Google

Αυτό είναι το Νο1 skill που πρέπει να έχεις, για να προσληφθείς στην Google

Το να πάρεις μια θέση εργασίας στην Google, δεν είναι εύκολο. Ο τεχνολογικός κολοσσός είναι ένας από τους ποιο περιζήτητους εργοδότες. Όλοι θέλουν να εργαστούν εκεί. Με την εταιρία να δέχεται αμέτρητα βιογραφικά κάθε χρόνο. Τελικά, τι χρειάζεται όμως, για να καταφέρεις να εργαστείς εκεί; Κάποιο πτυχίο ή μεταπτυχιακό; Καλή προϋπηρεσία μήπως;

Η global staffing lead and senior recruiter της Google, Lisa Stern Haynes, έδωσε τις απαντήσεις. Υπάρχουν τέσσερις θεμελιώδεις δεξιότητες, που πρέπει να έχεις για να προσληφθείς στην εταιρία: Eπίλυση προβλημάτων, ηγετικές ικανότητες, «Googliness», και γνώσεις που σχετίζονται με την εκάστοτε θέση. Με αυτή την σειρά.

Το Νο1 που πρέπει να έχεις, είναι ικανότητα στην επίλυση προβλημάτων. «Πώς εργάζεστε πάνω σε ένα πρόβλημα το οποίο δεν έχετε συναντήσει ποτέ πριν;», σημειώνει η Lisa Stern Haynes.

Η Google θέλει από την αρχή να δείξεις ότι είσαι έτοιμος να λύσεις το οποιοδήποτε πρόβλημα. Να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις διάφορους τρόπους. Πίσω από αυτό, η Google έχει τη δική της τακτική. Θεωρεί ότι προσλαμβάνοντας τέτοιους ανθρώπους, δημιουργεί ένα εργατικό δυναμικό, που είναι έτοιμο να μάθει νέα πράγματα ξανά και ξανά. Και όλοι μαζί να προσφέρουν στην εταιρία.

Στη δεύτερη θέση των skills που αναζητά η εταιρία, βλέπουμε την ηγεσία. Κάτι που παίζει ρόλο τόσο σε υψηλές θέσεις, όσο και σε πιο χαμηλές. Μετά είναι το «Googlines», το οποίο έχει να κάνει με το κατά πόσο ταιριάζεις με την κουλτούρα της Google. Και τέλος ο τεχνολογικός κολοσσός εξετάσεις τις γνώσεις και την εμπειρία σου, πάνω στην εκάστοτε θέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + nine =