αρχικηVIRALΑυτό είναι το μικρότερο escape room του κόσμου. Σε κλειδώνουν μέσα σε φέρετρο (ΦΩΤΟ)

Αυτό είναι το μικρότερο escape room του κόσμου. Σε κλειδώνουν μέσα σε φέρετρο (ΦΩΤΟ)

Ενας Βρετανός εφηύρε το μικρότερο ecape room στον κόσμο. Τι πρέπει να κάνετε: να κλειδωθείτε μέσα στο κουτί-φέρετρο που έφτιαξε και να το ευχαριστηθείτε όσο θέλετε!

‘The Subject’ λέγεται το δημιούργημα του οραματιστή φοιτητή George Larkwright, ο οποίος αποφάσισε ότι ήθελε να δημιουργήσει μία «ενοχλητική εμπειρία», όπου «οι συμμετέχοντες αναδύονται λίγο… γερασμένοι από αυτήν». Παρότι μοιάζει με τα παραδοσιακά escape rooms, επειδή, και πάλι, πρέπει να αποκρυπτογραφήσεις τα στοιχεία, ώστε να βγεις έξω, κάπου εκεί τελειώνει η όποια ομοιότητα με ό,τι ξέρατε. Διότι, ο 24χρονος ήθελε να προκαλέσει συναισθήματα «κλειστοφοβίας, απελπισίας και φόβου» άνευ προηγουμένου για το άτομο που είναι παγιδευμένο μέσα στο φέρετρο.

Το escape room του George Larkwright είναι ένα μαύρο κουτί μήκους 1,2 μέτρων (άρα πρέπει να είσαι λυγισμένος εκεί μέσα) και έχει σχεδιαστεί για δύο παίκτες.

Όχι, δεν είναι και οι δύο μέσα. Προς Θεού. Ένας είναι μέσα και ο συνεργάτης του, που βρίσκεται απ’ έξω, προσπαθεί να τον βγάλει.

Μέσα στο κουτί υπάρχει ένα μολύβι, χαρτί και ένας φακός, και ο παγιδευμένος πρέπει να αποκωδικοποιήσει μια σειρά από κρυφά μηνύματα και ενδείξεις γραμμένες στα τοιχώματα. Έξω από το κουτί, δε, υπάρχει ένα κωδικοποιημένο κιβώτιο και μια σειρά εγγράφων.

Οι παίκτες πρέπει στη συνέχεια να συνδυάσουν τις διάφορες διαθέσιμες πληροφορίες και να λύσουν τα παζλ, για να ξεκλειδώσουν το κουτί. Τόσο απλό.

«Ξεφύγαμε», παραδέχεται ο Larkwright, που αποκάλυψε, μάλιστα, πως η ιδέα τού ήρθε για πρώτη φορά στο μυαλό αφότου είδε το δεύτερο Kill Bill του Quentin Tarantino (για την ιστορία, ήταν 9 το 2004 που κυκλοφόρησε η ταινία), όταν η Ούμα Θέρμαν παγιδεύτηκε μέσα σε ένα ξύλινο φέρετρο.

Πηγή: Gazzetta.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + ten =