αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό είναι το μεταπτυχιακό που κρατά τους νέους στην Ελλάδα- Το 90% των αποφοίτων βρίσκει άμεσα δουλειά

Αυτό είναι το μεταπτυχιακό που κρατά τους νέους στην Ελλάδα- Το 90% των αποφοίτων βρίσκει άμεσα δουλειά

Η κορυφαία επιλογή των νέων στην Ελλάδα είναι το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Υπηρεσιών (MSM) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με τα στατιστικά του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση την οποία αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λόγω της έντονης εξωστρέφειας και του διεθνούς προσανατολισμού του μεταπτυχιακού, αυτό προσφέρει στους νέους σημαντικά κίνητρα για να μείνουν στη χώρα τους και να αποκτήσουν εφόδια όμοια με εκείνα που παρέχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, περίπου το 90% των αποφοίτων του απορροφάται σε θέσεις στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών αμέσως μετά την αποφοίτησή τους, γεγονός που καθιστά το μεταπτυχιακό περιζήτητο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποτελεί ένα από τα 15 καλύτερα μεταπτυχιακά της Δυτικής Ευρώπης τα 4 τελευταία συνεχόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον έγκυρο διεθνή Οργανισμό αξιολόγησης Eduniversal, ο οποίος κατατάσσει ετησίως ανά επιστημονικό πεδίο τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών 1.000 πανεπιστημίων από 154 χώρες.

Ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα αποτελούν ο διεθνής προσανατολισμός του προγράμματος που θεσμοθέτησε εδώ και έντεκα χρόνια τα Study Tours σε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα και Business Schools του εξωτερικού, δίνοντας τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να βιώσουν την εκπαιδευτική εμπειρία σε διαφορετικά επιχειρηματικά, εργασιακά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα αλλά και να παρακολουθούν από κοντά νέες επιστημονικές τάσεις και εξελίξεις καθώς και οι δύο εξειδικεύσεις που προσφέρει σε υπερσύγχρονα γνωστικά αντικείμενα: Customer Experience Management – Διοίκηση Εμπειρίας Πελάτη (ένα από τα τέσσερα Μεταπτυχιακά σε όλη την Ευρώπη) και Management Consulting – Διοικητική Συμβουλευτική (το μοναδικό Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα).

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του ΠΜΣ, καθηγητής Γεώργιος Σιώμκος, χαρακτήρισε «μοναδική» την ευκαιρία αυτή και σημείωσε ότι γίνεται σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια και Business Schools της Ευρώπης, όπως το SDA Bocconi στο Μιλάνο, το ETH της Ζυρίχης κ.ά.

Επίσης, δήλωσε: «Αυτό που ξεχωρίζει το συγκεκριμένο είναι η φιλοσοφία του, η οποία αποτυπώνεται στο τρίπτυχο Καινοτομία-Συνεργασία-Διεθνής Προσανατολισμός. Προσφέρουμε γνώσεις στα πλέον σύγχρονα αντικείμενα του χώρου μας με διεπιστημονική προσέγγιση, επιδιώκουμε και έχουμε ουσιαστική συνεργασία με επιχειρήσεις και επαγγελματικούς φορείς, και συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια και Business Schools του εξωτερικού για να προετοιμάσουμε στελέχη ικανά να ανταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο».

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τη 17η σειρά του Προγράμματος λήγει στις 19 Ιουνίου και για τα δύο τμήματα (πλήρους και μερικής φοίτησης).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =