αρχικηVIRALΑυτό είναι το ισχυρότερο διαβατήριο του κόσμου

Αυτό είναι το ισχυρότερο διαβατήριο του κόσμου

Οι Ιάπωνες πολίτες κατέχουν το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο, ακολουθούμενοι από τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα, αποδεικνύοντας την κυριαρχία των Ιαπωνικών χωρών στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην πρώτη θέση, με τους πολίτες της να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς θεώρηση κατά την άφιξή τους σε 190 χώρες, σύμφωνα με το δείκτη Passport Henley  για το 2019.

Η Ιαπωνία ακολουθείται από τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα, που βρίσκονται μαζί στη δεύτερη θέση, οι πολίτες των οποίων μπορούν να επισκεφθούν 189 προορισμούς χωρίς να χρειάζεται θεώρηση το διαβατήριό τους. Αυτή είναι η υψηλότερη θέση που έχει ποτέ κατακτήσει η Νότια Κορέα στον δείκτη διαβατηρίων, ο οποίος βασίζεται σε στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Η Γερμανία και η Γαλλία κατατάσσονται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο, με πρόσβαση σε 188 προορισμούς. Τέταρτες είναι η Δανία, η Φινλανδία, η Ιταλία και η Σουηδία, ενώ η Ισπανία και το Λουξεμβούργο βρίσκονται μια θέση πιο κάτω. Την έκτη θέση μοιράζονται η Αυστρία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Στην έβδομη θέση ανάμεσα στο Βέλγιο, τον Καναδά και την Ισλανδία βρίσκεται και η Ελλάδα, οι πολίτες της οποίας έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε 184 χώρες χωρίς θεώρηση στο διαβατήριό τους.

Στον αντίποδα, στο κατώτατο σημείο της κατάταξης του 2019 δηλαδή, βρίσκεται το Ιράκ και το Αφγανιστάν, με πρόσβαση σε μόλις 30 προορισμούς χωρίς βίζα.

Δείτε τη λίστα:

1- Ιαπωνία

2 – Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα

3 – Γαλλία, Γερμανία

4 – Δανία, Φινλανδία, Ιταλία, Σουηδία

5 – Λουξεμβούργο, Ισπανία

6 – Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ

7 – Βέλγιο, Καναδάς, Ελλάδα, Ιρλανδία

8 – Τσεχία

9 – Μάλτα

10 – Αυστραλία, Ισλανδία, Νέα Ζηλανδία

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 4 =