αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος. Όσοι το κάνουν θα είναι περιζήτητοι και στην Ελλάδα

Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος. Όσοι το κάνουν θα είναι περιζήτητοι και στην Ελλάδα

Όσο η ηλεκτροκίνηση κερδίζει έδαφος, με τους οδηγούς να αποβάλουν τις αμφιβολίες τους και να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα εν λόγω ΙΧ, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι ανάγκες για την απρόσκοπτη κυκλοφορία τους.

Αυτό δεν σημαίνει μόνο επέκταση του δικτύου δημόσιων υποδομών φόρτισης, για τον άκοπο «ανεφοδιασμό» τους, αλλά και επάρκεια καταρτισμένων τεχνικών που θα μπορούν να φροντίζουν για τη συντήρηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την επισκευή των βλαβών τους.

Όπως μεταδίδει το carandmotor.gr, ήδη έχουν εκδοθεί προβλεπόμενες κανονιστικές αποφάσεις για τα συνεργεία που εκτελούν τις συγκεκριμένες εργασίες, ενώ έχουν καθοριστεί οι προϋποθέσεις και η διαδικασία απόκτησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος του τεχνίτη υψηλής τάσης, δηλαδή εκείνων που συντηρούν υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επιπροσθέτως, δεν είναι οι λίγοι οι φορείς (εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, δηλαδή τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, και τα αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης) που έχουν ήδη καταρτίσει προγράμματα επιμόρφωσης των τεχνιτών υψηλής τάσης.

Κατά την ολοκλήρωση των σχετικών προγραμμάτων, με την αξιολόγηση των επιμορφούμενων, χορηγείται βεβαίωση επιμόρφωσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα πραγματοποιείται εδώ και αρκετούς μήνες από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (Σχολή Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Υπολογιστών), ενώ στις 4 Ιουνίου 2024 θα ξεκινήσει ο 4ος Κύκλος, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν περιθώριο εγγραφής έως και τις 3 Ιουνίου 2024.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά σε Τεχνίτες Οχημάτων Υψηλής Τάσης Κατηγορίας 2 (κόστος 600 ευρώ), ενώ από τις 15 Μαΐου έχει ξεκινήσει και ο 8ος Κύκλος του προγράμματος για Τεχνίτη Κατηγορίας 1.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 5 =