αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό είναι το επάγγελμα που προσφέρει τον μεγαλύτερο μισθό στους νέους αποφοίτους πανεπιστημίων

Αυτό είναι το επάγγελμα που προσφέρει τον μεγαλύτερο μισθό στους νέους αποφοίτους πανεπιστημίων

Εάν έχετε μόλις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο και το αντικείμενο των σπουδών σας αφορά στην ανάλυση δεδομένων, τότε έχετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την είσοδο σας στην αγορά εργασίας.

Ο συγκεκριμένος κλάδος είχε πέρυσι τις καλύτερες αμοιβές για τους νέους που ξεκινούν την καριέρα τους, σύμφωνα με έρευνα της Glassdoor. Οι νεοεισερχόμενοι στο τομέα ανάλυσης δεδομένων, είχαν μέσο ετήσιο βασικό μισθό ύψους 95.000 δολαρίων. Η αμοιβή τους είναι υψηλότερη από αυτή των νέων που εργάζονται στη Wall Street ως αναλυτές τραπεζικών επενδύσεων.

Οι επιχειρήσεις, από τους κολοσσούς της μόδας έως τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου και τις εταιρείες venture capital, συγκροτούν ομάδες, οι οποίες εστιάζουν στην μετατροπή των πληροφοριών που συλλέγουν σε πολύτιμα συμπεράσματα.

«Υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση σε όλες τις βιομηχανίες για ανθρώπους που έχουν ικανότητες στη διαχείριση και ανάλυσης δεδομένων», επισημαίνει η Amanda Stansell, αναλύτρια της Glassdoor.

Οι προσλήψεις στο συγκεκριμένο επάγγελμα θα συνεχιστούν, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες συγκεντρώνουν δεδομένα και αναζητούν τρόπους αξιοποίησης τους προς όφελος τους, συμπληρώνει η Stansell.

Οι εργασίες που σχετίζονται με τον κλάδο της τεχνολογίας καταλαμβάνουν τις περισσότερες θέσεις της λίστας που έχει καταρτίσει η Glassdoor με τις 25 υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασία.

Οι μηχανικοί λογισμικού βρίσκονται στη δεύτερη θέση, με μέσο ετήσιο μισθό 90.000 δολάρια. Το μοναδικό επάγγελμα της λίστας που δεν έχει σχέση με την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις είναι οι φυσιοθεραπευτές, με μέσο ετήσιο μισθό οριακά κάτω από τα 64.000 δολάρια.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − ten =