αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό είναι το ελληνικό ξενοδοχείο που χρεώνει έως και 28.000 τη βραδιά

Αυτό είναι το ελληνικό ξενοδοχείο που χρεώνει έως και 28.000 τη βραδιά

Ετήσια αύξηση εσόδων κατά 30% παρουσιάζει το Amanzoe από την ενοικίαση των βιλών του συγκροτήματος στο Πόρτο Χέλι, ανεβάζοντας τις προσδοκίες για τον όμιλο της Dolphin για την σεζόν του 2018, χρονιά κατά την οποία η λειτουργία της υπερπολυτελούς μονάδας θα επεκταθεί έως και το τέλος Νοεμβρίου, δεδομένης της υψηλής ζήτησης.

Με βάση τα νούμερα που παρουσιάζει η ίδια Dolphin Capital Investors, με αφορμή τα αποτελέσματα του 2017 η σεζόν για το 2017 διήρκεσε από την 1η Απριλίου έως το τέλος Οκτωβρίου, ενώ φέτος έχει προγραμματιστεί η επέκτασή της έως το τέλος Νοεμβρίου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν πέρυσι 8 βίλες, συμπεριλαμβανομένης και της βίλας με την υπογραφή του James Turel, ενώ οι τιμές κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν κυμάνθηκαν από τα 9.000 ευρώ έως τα 25.000 ευρώ, με έσοδα αυξημένα κατά 30% έναντι της σεζόν του 2016. Ως προς τις επιδόσεις του ξενοδοχείου, η πληρότητα βελτιώθηκε στο 71% το 2017 έναντι 62% το 2016, η Μέση Τιμή Δωματίου ενισχύθηκε στα 1.344 ευρώ (από 1242 ευρώ το 2016) και το Εσοδο ανά Διαθέσιμο Δωμάτιο στα 954 ευρώ από 772 ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος.

Ο όμιλος συνεχίζει τις κατασκευαστικές εργασίες για δύο νέες βίλες που πουλήθηκαν στο τέλος του 2017 και πρόκειται να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες το 2019, ενώ σε μία προσπάθεια να αυξηθούν πωλήσεις και έσοδα, ο όμιλος έχει αναρτήσει πωλητήριο σε έναν περιορισμένο αριθμό κατοικιών δύο δωματίων που φαίνεται ότι έχουν μεγάλη ζήτηση από πλευράς των ενδιαφερομένων αγοραστών, ενώ σε συνεργασία και με την αλυσίδα Aman θα ενισχύσει εντός του 2018 το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την προβολή του συγκροτήματος.

Εξελίξεις αναφέρει ο όμιλος και για την επένδυση του Kilada Hills επίσης στο Πόρτο Χέλι- η οποία μάλιστα έχει ενταχθεί στη λίστα των στρατηγικών επενδύσεων. Οπως αναφέρεται, η αδειοδοτική διαδικασία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και πολύ σύντομα, ενδεχομένως έως και το τέλος του τρέχοντος μηνός, να έχει βγεί και η επίσημη τελική αδειοδότηση ώστε να ξεκινήσουν στη συνέχεια τα έργα υποδομών και τα έργα για το γήπεδο γκολφ, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο και για την την υποβολή προς έγκριση των οικοδομικών αδειών για τις κατοικίες.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης αντιστοιχεί σε 418 εκατ. ευρώ, ενώ είναι δεδομένο ότι ο όμιλος (ο οποίος βρίσκεται σε φάση ρευστοποίησης περιουσιακών του στοιχείων προς εξασφάλιση εσόδων) αναζητεί επενδυτές για το έργο, ακολουθώντας το μοντέλο και της έτερης επένδυσης που προωθεί στην Κέα, από κοινού πλέον με την πολύ γνωστή αλυσίδα One & Οnly. Οπως δηλώνει μάλιστα ο πρόεδρος του δ.σ. της Dolphin κ. Andrew Chopel, το επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα αρχίζει να βελτιώνεται κι ευελπιστούμε να αξιοποιήσουμε τη θετική συγκυρία, δεδομένου ότι θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα των πωλήσεων και κατά τη διάρκεια του 2018».

Ειδικά όσον αφορά το project της Κέας, για την ανάπτυξη του One & Only Kea Island, του υπερπολυτελούς resort το οποίο θα περιλαμβάνει και βίλες, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι έτοιμο να λειτουργήσει για τη σεζόν του 2020, με τις διαδικασίες για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + nine =