αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό είναι το «βιογραφικό» που μπορεί να σου δώσει μια θέση σε τράπεζα στην εποχή μας

Αυτό είναι το «βιογραφικό» που μπορεί να σου δώσει μια θέση σε τράπεζα στην εποχή μας

Οι τραπεζικοί υπάλληλοι σήμερα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, σε σχέση με παλαιότερα. Το σημερινό πνεύμα των ημερών, που απαιτεί συρρίκνωση του δικτύου τραπεζικών καταστημάτων και μείωση θέσεων εργασίας και με δεδομένη την μεγαλύτερη διείσδυση του e banking, ο ρόλος του τραπεζικού υπαλλήλου αποκτά συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Όπως σημειώνει το Euro2day.gr, τα νέα τραπεζικά στελέχη είναι σύμβουλοι και πωλητές. Με ευελιξία και αμεσότητα καλούνται να καταγράφουν τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών τους, οι οποίοι εντάσσονται στην οικογένεια του personal banking, με συνολική ρευστότητα ή χαρτοφυλάκια κατά πολύ χαμηλότερα αυτών του private banking.

Οι νέοι τραπεζίτες δεν διαπραγματεύονται μόνο επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων, ούτε εγκρίνουν μόνο δάνεια και κάρτες. Στο νέο τους διευρυμένο ρόλο, προτείνουν ασφαλιστικά προϊόντα, ακόμη και μεμονωμένα προγράμματα νοσηλείας ή ιατρικών παροχών, συνδυάζουν επιλογές επενδύσεων με αποταμίευση, μπορεί να συστήσουν ακόμη και την αγορά ενός ακινήτου ή ενός έργου τέχνης. Προωθούν εταιρικά ομόλογα για όσους επιδιώκουν αποδόσεις, προτείνουν καλάθια επενδυτικά με πλήθος αμοιβαίων για διασπορά ρίσκου, συνθέτουν επί της ουσίας το προσωπικό χαρτοφυλάκιο του κάθε πελάτη.

Σε μηνιαία, τριμηνιαία βάση ή και κατά βούληση, τα δύο μέρη επικοινωνούν εκ τους σύνεγγυς ή εκ του μακρόθεν, τηλεφωνικώς ή μέσω emails, αλλά σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, οικειότητας και ανταλλαγής πληροφοριών και δεδομένων.

Ετσι, ο κάθε καταθέτης ή πελάτης οποιασδήποτε προσφερόμενης υπηρεσίας της τράπεζας απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και την βέλτιστη τύχη για τα δικά του «βαλάντια» και τις δικές του προσδοκίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 4 =