αρχικηVIRALΑυτό είναι το αυτοκίνητο που… προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που… προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα

Αρκετές είναι οι κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα- όπως και σε άλλες χώρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι σπείρες βάζουν στο στόχαστρο αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε απομακρυσμένα σημεία, με ελάχιστη κυκλοφορία.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του carandmotor.gr, διαβάζουμε ένα ενδιαφέρον στοιχείο: Το αυτοκίνητο που βάζουν στο μάτι οι περισσότεροι κλέφτες στην Ελλάδα, είναι το Toyota Yaris. Τα πολλά περιστατικά κλοπών Yaris δεν πρέπει να λογίζονται ως… τυχαία, μιας και σύμφωνα με πραγματογνώμονες σε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ το 2021, αποτελούν τα αυτοκίνητα που είναι πρώτα σε κλοπές την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα.

Γιατί «ρημάζουν» τα Yaris;

Η εξήγηση δεν χρήζει επιστημονικής τεκμηρίωσης. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, εδώ και πολλά χρόνια το Yaris αποτελεί το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ελλάδα και ένα από δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στην αγορά των μεταχειρισμένων. Αφού, λοιπόν, το κλέψουν, και κάνουν μερικές μικρές αλλαγές πάνω του, στη συνέχεια μπορούν να το πουλήσουν ξανά εύκολα, λόγω της μεγάλης ζήτησής του στη χώρα μας.

Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, δεν χρειάζεται να προβούν στην ολική κλοπή του οχήματος. Ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τις σπείρες είναι και η κλοπή κάποιων πολύτιμων εξαρτημάτων του, λόγω της τεράστιας ζήτησης για ανταλλακτικά.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ακόμα και αν «σηκώσουν» τα Yaris, στη συνέχεια τα μεταφέρουν σε απομακρυσμένα σημεία όπου τα αποσυναρμολογούν, ώστε να διαθέσουν τα εξαρτήματά του στην αγορά.

Ποια έκδοση του Toyota Yaris να επιλέξω; | carandmotor.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 4 =