αρχικηVIRALΑυτό είναι το «έξυπνο» φανάρι που «κόβει» πρόστιμα στην Αθήνα

Αυτό είναι το «έξυπνο» φανάρι που «κόβει» πρόστιμα στην Αθήνα

Δεν σταματά να κόβει πρόστιμα το φανάρι που βρίσκεται στον Νότιο Τομέα του λεκανοπεδίου Αθηνών, φωτογραφίζοντας τους οδηγούς που «καίνε» τον ερυθρό σηματοδότη, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πρόκειται για τον φωτεινό σηματοδότη με την ενσωματωμένη κάμερα που βρίσκεται στον Άλιμο και συγκεκριμένα στη συμβολή της Λεωφόρος Ποσειδώνος με την Καλαμακίου προς Πειραιά.

Το carandmotor βρέθηκε στο σημείο εξασφαλίζοντας εικόνες του ιδιαίτερου… δραστήριου φωτεινού σηματοδότη – που όπως ανέφερε προ ημερών ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, μέσα σε μια ημέρα καταγράφει 250-300 παραβιάσεις.

Αντίστοιχο έργο διατελεί και ένα ακόμα φανάρι που βρίσκεται στο σημείο, στο αντίθετο ρεύμα, προς Γλυφάδα.

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση των φαναριών στη Λεωφόρο Ποσειδώνος πραγματοποιήθηκε πριν αρκετούς μήνες, στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης της Περιφέρειας για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων από τα οποία θα εξαγόντουσαν συμπεράσματα αναφορικά με τη γενίκευση ή μη της χρήσης των εν λόγω ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης των παραβιάσεων του ερυθρού σηματοδότη.

Ως προς τη λειτουργία του συστήματος, αυτό αποθηκεύει έξι διαδοχικές φωτογραφίες όπου φαίνεται η πορεία του οχήματος κατά τη διάρκεια της παραβίασης, και δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες της πινακίδας του οχήματος. Ακόμα, αποθηκεύεται και βιντεοκλίπ της παραβίασης και τη φάσης του σηματοδότη (ήταν κόκκινος).

Το εν λόγω υλικό κατόπιν αποστέλλεται στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες δρομολογούν τις διαδικασίες για την αποστολή του προστίμου στους παραβάτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 7 =