αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό είναι το άτομο που δεν έχεις προσλάβει, αλλά μάλλον μπορεί να οδηγήσει την επιχείρηση σου στην επιτυχία

Αυτό είναι το άτομο που δεν έχεις προσλάβει, αλλά μάλλον μπορεί να οδηγήσει την επιχείρηση σου στην επιτυχία

Η αλήθεια είναι ότι δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα. Πόσες επιχειρήσεις στην χώρα μας έχουν προχωρήσει στην πρόσληψη ενός business coach; Μάλλον λίγες. Κι όμως, είναι ο άνθρωπος που (ίσως) μπορεί να οδηγήσει στην επιχείρηση σου στην επιτυχία. «Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να είχα κάνει πιο γρήγορα ως επιχειρηματίας: να προσλάβω έναν coach», λέει σε άρθρο της η Amy George, ιδιοκτήτρια της εταιρίας, George Communications.

Σε άρθρο της στο αμερικανικό Inc.com, εξηγεί ότι ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να κάνει την διαφορά. «Ένας προπονητής μπορεί να είναι ο μόνος άνθρωπος που χρειάζεται η επιχείρησή σας, αυτός που μπορεί να σας οδηγήσει στην επόμενη μεγάλη σας νίκη», λέει η ίδια. Και παραθέτει μερικά δεδομένα, που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν θα προλάβεις έναν τέτοιο expert. Καταρχήν πρέπει να έχεις σωστή χημεία μαζί του. Δες πολλούς coaches πριν επιλέξεις. Όταν φτάσεις στην τελική σου επιλογή, σκέψου: θα καθόσουν να συζητήσεις άνετα με αυτό το άτομο; Αν ναι, προχώρα.

Δεύτερον, πρέπει να δεις τις ανάγκες σου. Χρειάζεσαι π.χ. έναν business coach γενικά ή κάποιον που εστιάζει στις πωλήσεις; Βρες αυτόν που έχει την κατάλληλη εξειδίκευση. Επίσης, θέλεις βαδίσεις μαζί με έναν coach σε έναν «μαραθώνιο» ή σε ένα σπριντ; Θέλεις να συνεργαστείς μαζί του για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ή σε βάθος χρόνου; Κάθε coach είναι διαφορετικός και μπορεί να σου φέρει διαφορετικά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί του αλλά και με τον εαυτό σου, για να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 8 =