αρχικηVIRALΑυτό είναι ίσως το πιο καινοτόμο φοιτητικό σπίτι που έχεις δει (ΦΩΤΟ)

Αυτό είναι ίσως το πιο καινοτόμο φοιτητικό σπίτι που έχεις δει (ΦΩΤΟ)

Πρώην κοντέινερ (εμπορευματοκιβώτια), τα οποία θα πλέουν στο νερό, θα χρησιμοποιούνται ως οικονομικά και φιλικά στο περιβάλλον σπίτια για φοιτητές στην Κοπεγχάγη- μια από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο.

Το φοιτητικό συγκρότημα κατοικιών Urban Rigger έχει 12 διαμερίσματα, που βρίσκονται στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Δανίας. Όπως λέει ο Μπγιάρκε Ίνγκελς, αρχιτέκτονάς του, «αυτά τα κοντέινερ έχουν ήδη ταξιδέψει συγκεντρωτικά περίπου 50 φορές γύρω από τη Γη και τώρα έφτασαν εδώ και τα βάλαμε μαζί. Μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση στα καθαρά νερά της Κοπεγχάγης για κολύμπι. Έχεις μια κοινή ταράτσα, έχεις ηλιακή, πράσινη σκεπή και φυσικά αυτά τα θαυμάσια φοιτητικά σπίτια».

Όπως ξεκαθαρίζει η Ναυτεμπορική, τα διαμερίσματα δεν είναι πολυτελή, αλλά έχουν επαρκείς ανέσεις, ενώ η βιωσιμότητα αποτέλεσε ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα στον σχεδιασμό και την κατασκευή τους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Urban Rigger, Κιμ Λούντραπ, επισημαίνει πως τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν τα σπίτια να ξεχωρίζουν είναι ότι, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούνται 100% ανακυκλώσιμα υλικά, ότι στηρίζονται στην ανανεώσιμη ενέργεια καθώς χρησιμοποιούν ηλιακά πάνελ Hanwha Q-Cell. «Το ότι πλέουν και ότι χρησιμοποιούνται κοντέινερ “δεύτερο χέρι” τα καθιστά πολύ ξεχωριστά» προσθέτει.

konteiner-plota-spitiagia-foitit111es

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − five =