αρχικηVIRALΑυτό είναι ένα «νεκροταφείο» για κρουαζιερόπλοια (ΦΩΤΟ)

Αυτό είναι ένα «νεκροταφείο» για κρουαζιερόπλοια (ΦΩΤΟ)

Στην άκρη της παραλίας, τα κάποτε αστραφτερά σκάφη βρίσκονται ερειπωμένα, θυμίζουν ελάχιστα από τις ημέρες δόξας τους. Αυτά τα τεράστια πλοία ήταν προηγουμένως η υπερηφάνεια των στόλων κρουαζιερόπλοιων, συμπεριλαμβανομένης της Carnival Cruise Line. Τώρα είναι αραγμένα στο ναυπηγείο Aliaga στην Τουρκία, στον δρόμο προς διάλυση.

Όταν μια εταιρεία κρουαζιέρας αποφασίζει ότι ένα πλοίο δεν χρειάζεται πλέον, και κανείς δεν θέλει να το αγοράσει, αυτό σημαίνει συχνά έναν μονόδρομο προς την Aliaga, ή παρόμοια ναυπηγεία όπως τα Alang, Ινδία ή Gadani, κοντά στο λιμάνι του Πακιστάν. Στην Aliaga, η κίνηση φέτος σημείωσε άνοδο 30% λόγω της πανδημίας, αναφέρει το Reuters.

https://www.naftemporiki.gr/fu/p/1675538/638/399/0x00000000019ace28/2/krouazieroploia.jpg

Φωτογραφίες του ναυπηγείου από drones απεικονίζουν κρουαζιερόπλοια ζόμπι – ανάμεσα από εικόνες εντυπωσιακών σκαφών και σκελετών. Οι ακέραιες πισίνες και το ανοιχτό πράσινο στα γήπεδα γκολφ κάνουν μια τρομακτική αντίθεση με τα συντρίμμια. Σε ένα πλοίο, το φημισμένο κόκκινο φουγάρο της Carnival Cruise Line είναι σχεδόν το μόνο που μένει ανέγγιχτο.

Ενώ η κρουαζιέρα ελπίζει σε σύντομη επανεκκίνηση η βιομηχανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον. Εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια που έπλεαν σε όλο τον κόσμο πέρυσι είναι πλέον στη θάλασσα, χωρίς επιβάτες.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα σκάφη που βρίσκονται στα σκαριά καθώς έχουν παραγγελθεί για να ανταποκριθούν στη ζήτηση που χαρακτήρισε τα χρόνια της ανάπτυξης πριν από το 2020, όταν η βιομηχανία των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν σε άνθηση.
Το αποτέλεσμα; Περίσσευμα πλοίων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =