αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο CEO πληρώνει τους εργαζομένους του για να κάνουν ταξίδια. Και έχει προσελκύσει μερικά κορυφαία ταλέντα

Αυτός ο CEO πληρώνει τους εργαζομένους του για να κάνουν ταξίδια. Και έχει προσελκύσει μερικά κορυφαία ταλέντα

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή: Οι startups είναι δύσκολο να ανταγωνιστούν σε μισθούς τις μεγάλες εταιρίες όπως η Apple ή το Facebook. Κάπως έτσι, οι νέες καινοτόμες επιχειρήσεις δείχνουν… καταδικασμένες να χάσουν τα κορυφαία ταλέντα τις αγοράς. Αφού τέτοιοι εργαζόμενοι είναι λογικό να προτιμήσουν να εργαστούν σε μια μεγάλη εταιρία, με όλα τα ωφέλη που μπορεί να τους προσφέρει αυτή.

Όχι, απαραίτητα. Ο CEO της NodeSource, Joe McCann, έχει βρει την δική του λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε την δυνατότητα, ενώ εργαζόταν για μεγάλη αμερικανική εταιρία, να ζει στο Άμστερνταμ. Μακριά δηλαδή από την έδρα της εταιρίας. Μέσω Airbnb μισθώσεων. Και να εργάζεται από εκεί.

Κάπως έτσι, συνειδητοποίησε το πόσο εκπληκτικό είναι να έχεις την ελευθερία να δουλεύεις, ενώ παράλληλα βρίσκεσαι σε άλλες τοποθεσίες, μακριά από την έδρα της εταιρίας. Και αποφάσισε να το εφαρμόσει και στην δική του εταιρία. Συγκεκριμένα, έχει καθιερώσει μια ετήσια επιδότηση προς τους εργαζομένους του, η οποία τους δίνει μια δυνατότητα: Να ταξιδέψουν σε όποιο μέρος του κόσμου θέλουν, να διαμείνουν κάπου μέσω Airbnb, και παράλληλα να εργαστούν από εκεί.

Μια ιδέα που μοιάζει μαγική. Οι εργαζόμενοι είναι χαρούμενοι, γεμίζουν με νέες εμπειρίες, ενώ την ίδια στιγμή αποδίδουν τα μέγιστα για την εταιρία στην οποία δουλεύουν. Αυτή η κίνηση, έχει επιτρέψει στον Joe McCann να προσελκύσει μερικά από τα κορυφαία ταλέντα του κόσμου.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =