αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο CEO ξεκίνησε την επιχείρηση του μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Τώρα έχει έσοδα 80 εκατ. δολάρια. «Μπορείτε να αντιγράψετε την τακτική μου» λέει

Αυτός ο CEO ξεκίνησε την επιχείρηση του μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Τώρα έχει έσοδα 80 εκατ. δολάρια. «Μπορείτε να αντιγράψετε την τακτική μου» λέει

Το βιβλίο του Noah Kagan, «Million Dollar Weekend», δεν σου λέει πως να γίνεις πλούσιος γρήγορα. Ο πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού, AppSumo, είναι ο πρώτος που θα σας πει ότι δεν έγινε πλούσιος από τη μια μέρα στην άλλη.

Αλλά ενεργώντας γρήγορα και αποφασιστικά όταν συνειδητοποίησε ότι είχε μια καλή ιδέα στα χέρια του, αυτό τον οδήγησε στο να πετύχει. Ο Kagan, σήμερα 41 ετών, χρειάστηκε μόλις λίγες μέρες το 2010 για να ιδρύσει την AppSumo, μια εταιρεία που απέφερε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα πέρυσι.

Η ιδέα του Kagan: Αντιγραφή του MacHeist, ενός ιστότοπου που προσφέρει πακέτα λογισμικού με έκπτωση για τους χρήστες της Apple. Και η δημιουργία μιας παρόμοιας υπηρεσίας για υπολογιστές. Ο ίδιος έστειλε email στον ιδρυτή της Imgur, μιας image-sharing υπηρεσίας, δημοφιλής στο Reddit, και προσφέρθηκε να προωθήσει μια έκδοση του λογισμικού με έκπτωση σε αντάλλαγμα για ένα ποσοστό από τις πωλήσεις.

Στη συνέχεια, επικοινώνησε με τον founding engineer του Reddit για να τον ρωτήσει αν θα μπορούσε να διαφημίσει δωρεάν τη συμφωνία στον ιστότοπο. «Γιατί όχι;», Θυμάται ότι άκουσε ο Kagan. Και αμέσως μετά: «Οι χρήστες μας αγαπούν το Imgur. Θα χαρούν να λάβουν έκπτωση».

Πλήρωσε έναν προγραμματιστή στο Πακιστάν 48 $ για να δημιουργήσει έναν ιστότοπο με κουμπί PayPal και ξόδεψε 12 $ για ένα domain name. Ένα Σαββατοκύριακο, 60 δολάρια, και… ήταν σε λειτουργία. Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία.

Εάν είστε επίδοξος επιχειρηματίας, μπορεί να είστε σε θέση να διαπιστώσετε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, λέει ο Kagan: «Κυριολεκτικά, μπορείτε να αντιγράψετε το μοντέλο μου».

Ακολουθούν τρία βήματα που συνιστά για όποιον θέλει να ξεκινήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση σε 48 ώρες.

1. Ξεκινήστε τώρα

Το φυσικό σας ένστικτο όταν ψάχνετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση μπορεί λέει ότι πρέπει να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε. Μπορεί να περάσετε ημέρες παρακολουθώντας μαθήματα, διαβάζοντας βιβλία και παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube για να αποκτήσετε την τεχνογνωσία. Αλλά τελικά, χάνεις χρόνο, λέει ο Kagan στο CNBC.

«Πρέπει να ξεκινήσεις σήμερα. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να βλέπεις βίντεο», λέει.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχετε κάποιες ιδέες που είναι καλές, και άλλες κακές. Σκεφτείτε τα ως πειράματα και όχι ως αποτυχίες, λέει ο Kagan – εμπειρίες από τις οποίες μπορείτε να μάθετε.

Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, γράφει ο Kagan, «αναλαμβάνουν πρώτα δράση, λαμβάνουν πραγματική ανατροφοδότηση και μαθαίνουν από αυτή, το οποίο είναι ένα εκατομμύριο φορές πιο πολύτιμο από οποιοδήποτε βιβλίο ή μάθημα. Και πιο γρήγορο!»

2. Ρωτήστε

Η έναρξη μιας μικρής επιχείρησης, όπως την περιγράφει ο Kagan, είναι πραγματικά μια σειρά από ζητήματα – μια διαδικασία. «Πρέπει να εξασκήσεις την ικανότητα να ρωτάς», λέει ο Kagan. «Ζητήστε από κάποιον να γίνει πελάτης σας, ζητήστε από κάποιον να γίνει ο συνεργάτης σας, ζητήστε από κάποιον να σχολιάσει την ιδέα σας».

Το πιο τρομακτικό μέρος της ερώτησης… είναι η πιθανότητα να σε απορρίψουν. Για να κατευνάσει αυτό το συναίσθημα, ο Kagan υπενθυμίζει στον εαυτό του ότι, στο μεγάλο σχέδιο της ζωής του, κανένας από τους ανθρώπους που τον απορρίπτουν δεν θα καταλήξει να είναι τόσο σημαντικός. Φτάνει ακόμη και στο σημείο να θέτει έναν στόχο… απόρριψης για τον εαυτό του όταν αναπτύσσει μια νέα ιδέα ή πρωτοβουλία.

«Αυτό θα είναι χάλια. Επίτρεψε μου να βάλω στόχο να πάρω τουλάχιστον 20 απορρίψεις», λέει στον εαυτό του. «Αυτό από μόνο του με βοηθά να δεχτώ ότι θα με απορρίψουν και θα το μετατρέψω περισσότερο σε παιχνίδι αντί για πλήγμα στην αυτοεκτίμησή μου».

3. Βρείτε ένα πρόβλημα που οι άνθρωποι θα σας δώσουν χρήματα για να λύσετε

Όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση, δεν θα πρέπει να προσπαθείτε να αντλήσετε ενθουσιασμό από ένα προϊόν. Αντίθετα, θα πρέπει να ψάχνετε να βρείτε την υπάρχουσα ζήτηση και να την ικανοποιήσετε.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι λύνετε ένα πρόβλημα για το οποίο οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι να σας δώσουν χρήματα», λέει ο Kagan. «Πρέπει να βρεις κάτι».

Η διαδικασία σας μπορεί να σας οδηγήσει σε πολλά πράγματα που δεν λειτουργούν. Όταν, όμως, έχετε μια πιθανή επιτυχία στα χέρια σας, θα το ξέρετε, λέει.

«Ρώτησα τους ανθρώπους αν τους ενδιέφερε μια εναλλακτική λύση του DocuSign», λέει. «Εβγαλα 3.000 δολάρια σε 24 ώρες».

Μόλις βρείτε κάτι που λειτουργεί, δώστε τα όλα εκεί, λέει ο Kagan. «Η καλύτερη επιχείρηση είναι αυτή που λειτουργεί», λέει. «Ξεκίνησα άλλες τρεις επιχειρήσεις που έκαναν παρόμοια πράγματα. Και όταν τελικά τις σταμάτησα και επικεντρώθηκα πραγματικά σε αυτό που λειτούργησε, τότε ήταν που πραγματικά απογειώθηκε η επιχείρησή μου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 14 =