αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο 30χρονος κάποτε δούλευε ως ντελιβεράς στην Pizza Hut. Μετά ξεκίνησε ένα website από το δωμάτιο του και έγινε δισεκατομμυριούχος

Αυτός ο 30χρονος κάποτε δούλευε ως ντελιβεράς στην Pizza Hut. Μετά ξεκίνησε ένα website από το δωμάτιο του και έγινε δισεκατομμυριούχος

O Ben Francis δεν έγινε πλούσιος μέσω κάποιας οικογενειακής κληρονομιάς. Αντίθετα, ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Gymshark χρησιμοποίησε τα έσοδα του από την δουλειά του ως ντελίβερι στην Pizza Hut σε ηλικία 19 ετών για να αγοράσει μια ραπτομηχανή και να ιδρύσει μία εταιρεία με ρούχα γυμναστικής στο γκαράζ των γονιών του στο Μπέρμιγχαμ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έντεκα χρόνια αργότερα, η εφηβική του τακτική απέδωσε στην κυριολεξία. Σήμερα, στα 30 του, έχει καθαρή περιουσία 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και εντάχθηκε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes για πρώτη φορά την Τετάρτη. Είναι σπάνια περίπτωση: Ο μέσος όρος ηλικίας της λίστας είναι 65 ετών.

Αρχικά, ο Francis και ο συνιδρυτής του Lewis Morgan λάνσαραν την Gymshark ως ένα website που ξεκίνησε από το δωμάτιο ενός σπιτιού και πούλαγε συμπληρώματα φυσικής κατάστασης. Αλλά σύντομα ο Francis έκανε το pivot, με… αποβίβαση στο γκαράζ.

@benfrancis

10 years since Bodypower, leaving uni and quitting Pizza Hut🤯#benfrancis #mindset #motivation #gymshark

♬ original sound – Ben Francis

Αυτός και ο Morgan χρησιμοποίησαν τις οικονομίες τους για να αγοράσουν μια ραπτομηχανή και έναν screen printer και η μαμά του έκανε… μαθήματα για να μάθει πώς να ράβει ρούχα.

Οι δύο νεαροί έφερα την Gymshark σε μια έκθεση bodybuilding το 2013, αλλά δεν είχαν χρήματα να ξοδέψουν για διαφήμιση. Αποφάσισαν να δώσουν δωρεάν προϊόντα σε δημοφιλείς YouTubers γυμναστικής, λέει ο Francis στο CNBC.

«Οι ήρωες μου ήταν στο YouTube», εξηγεί. «Οπότε απλώς είπα: Ω, θα ήταν τόσο ωραίο αν οι ήρωές μας έρχονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν μαζί με την Gymshark σε αυτό το γεγονός. Δεν το σκέφτηκα τόσο πολύ».

Μερικοί από αυτούς τους influencers συνέχισαν να φορούν τα ρούχα στα κανάλια τους, εκτινάσσοντας τις πωλήσεις του Gymshark στα 45.000 δολάρια την ημέρα, από μόλις 450 δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Λίγους μήνες αργότερα, ο ίδιος παράτησε το πανεπιστήμιο για να διευθύνει την εταιρεία full time – αλλά άφησε τη θέση του CEO το 2017, μεταβιβάζοντας τον τίτλο του στον πρώην διευθυντή της Reebok, Steve Hewitt.

«Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν ήταν ο σωστός ρόλος για μένα όταν ήμουν στις αρχές των 20s μου», λέει ο 30χρονος στο CNBC. «Επειδή είχα ξεκινήσει μια επιχείρηση που είχε αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, αυτός δεν σήμαινε ότι ήμουν ο πιο ικανός διευθύνων σύμβουλος».

Πέρασε τα επόμενα τέσσερα χρόνια υποστηρίζοντας ηγετικούς ρόλους στη Gymshark – συμπεριλαμβανομένου του Chief Product Officer και του Chief Marketing Officer – για να μάθει περισσότερα για τα στοιχεία της επιχείρησης, προτού επιστρέψει ως Διευθύνων Σύμβουλος το 2021.

Εκείνο το έτος, πούλησε το 21% των μετοχών της Gymshark στην εταιρεία General Atlantic για 300 εκατομμύρια δολάρια – μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία σε 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Francis εξακολουθεί να κατέχει το 70% της επιχείρησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =