αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο 29χρονος ξεκίνησε το δικό του project για ένα έξτρα χαρτζιλίκι. Τώρα παραιτήθηκε από την πρωινή δουλειά του και βγάζει 114.000 δολάρια τον χρόνο

Αυτός ο 29χρονος ξεκίνησε το δικό του project για ένα έξτρα χαρτζιλίκι. Τώρα παραιτήθηκε από την πρωινή δουλειά του και βγάζει 114.000 δολάρια τον χρόνο

Ο Carter Osborne πέρασε δύο μήνες αγωνιώντας για το αν θα άφηνε την πρωινή δουλειά του για να μπει full time στο project του.

Έκανε και τις δύο δουλειές ταυτόχρονα για πέντε χρόνια. Αλλά τον Αύγουστο του 2023, προήχθη σε διευθυντή στην εταιρεία δημοσίων σχέσεών όπου εργαζόταν- κάτι που του έδωσε περισσότερες ευθύνες. Ταυτόχρονα, η παράλληλη δραστηριότητα του – που είχε να κάνει με την επιμέλεια δοκιμίων εισαγωγής τελειόφοιτων γυμνασίου– είχε μεγαλώσει αρκετά. Το αποτέλεσμα: Δούλευε 70 ώρες την εβδομάδα, όπως λέει.

Το tutoring project του απέφερε περισσότερα από 114.000 δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από το CNBC — διπλασιάζοντας ουσιαστικά τον μισθό του, λέει o 29χρονος στο CNBC. Τον Νοέμβριο, έψαχνε για μια νέα δουλειά πλήρους απασχόλησης – και συνειδητοποίησε ότι καμία από τις επιλογές του δεν τον ενθουσίαζε.

Τελικά λήφθηκε η απόφαση: Το «φροντιστήριο» θα γινόταν η full-time δουλειά του. Ο Osborne έφυγε από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων τον Ιανουάριο και ήδη διαπιστώνει ότι με περισσότερη διαθεσιμότητα- μπορεί να αναλάβει περισσότερους πελάτες. Παρά το γεγονός ότι η άνοιξη είναι μια χλιαρή περίοδος για τα μαθήματα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, έχει ήδη 24 πελάτες, λέει. Τέτοιο καιρό πέρυσι, είχε μόλις εννέα.

«Έχω βρει περισσότερη επιτυχία και ειλικρινά, περισσότερη αγάπη για τη δουλειά», λέει ο Osborne.

Ο Osborne ξεκίνησε την παρέα του ως μεταπτυχιακός φοιτητής το 2017, ελπίζοντας να βγάλει λίγα επιπλέον χρήματα. Είχε έναν μέντορα – κάποιον που είχε συμβουλευτεί όταν έκανε αίτηση στα σχολεία ο ίδιος, τέσσερα χρόνια πριν – ο οποίος του παρέπεμψε μερικούς πελάτες.

Η επιχείρηση «χιονόμησε» από εκεί, αναπτύσσοντας σχεδόν αποκλειστικά από στόμα σε στόμα.

Εάν η ζήτηση αυξηθεί αρκετά, ο Osborne μπορεί να προσλάβει έναν άλλο δάσκαλο – πιθανώς έναν ανάδοχο μερικής απασχόλησης – για να βοηθήσει με τον φόρτο εργασίας, λέει. Θα μπορούσε επίσης να επεκτείνει τις υπηρεσίες της επιχείρησής του.

Ο Osborne δεν ξέρει ακόμα πώς να προβλέψει τα κέρδη ενός ολόκληρου έτους, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της επιχείρησής του προέρχεται το δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους.

Πριν εγκαταλείψει την πρωινή δουλειά του, υπολόγισε για τους επόμενους έξι μήνες τα έξοδα του σπιτιού του – συμπεριλαμβανομένου του στεγαστικού του δανείου, της επιχειρηματικής ασφάλισης και της μέσης εβδομαδιαίας δαπάνης – και είδε ότι είχε ένα «οικονομικό μαξιλάρι» στις αποταμιεύσεις του για να τα καλύψει, λέει.

Εν τω μεταξύ, ο Osborne χρησιμοποιεί κυρίως τον offseason ελεύθερο χρόνο του για να ασκείται περισσότερο, να πηγαίνει βόλτα τον σκύλο του και να επισκέπτεται τους γονείς του πιο συχνά, λέει. Το να έχει την ελευθερία να… αποσυνδέεται, τον κάνει να αισθάνεται λιγότερο αγχωμένος.

«Είχα τα χρήματα για [διακοπές και ταξίδια πέρυσι], αλλά δεν είχα χρόνο να το κάνω», λέει ο Osborne. «Λοιπόν, πόσο καλό ήταν; … Ήταν πολύ απελευθερωτικό για μένα να μπορώ να ελέγξω το εύρος και την ανάπτυξη της επιχείρησής μου» τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =