αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο 28χρονος έγινε ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος το 2021. Τώρα παίρνει στα χέρια του το Forbes

Αυτός ο 28χρονος έγινε ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος το 2021. Τώρα παίρνει στα χέρια του το Forbes

Ο Austin Russell συνεχίζει την εκρηκτική του διαδρομή. Ο 28χρονος ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Luminar, η οποία αναπτύσσει τεχνολογίες για self-driving αυτοκίνητα, είπε στη Wall Street Journal ότι αγοράζει μερίδιο 82% στην Forbes Global Media Holdings. Μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία κοντά στα 800 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την WSJ, το μερίδιο του Russell περιλαμβάνει το υπόλοιπο τμήμα της εταιρείας που ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια της, η οποία πούλησε το 95% της εταιρείας στον επενδυτικό όμιλο Integrated Whale Media με έδρα το Χονγκ Κονγκ το 2014. Το Forbes ήταν ουσιαστικά σε πώληση από τη στιγμή ακύρωσε τη συγχώνευσή του με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Ενώ έχει γίνει μόδα να διευθύνεις περισσότερες από μία εταιρείες ταυτόχρονα (Έλον Μασκ, Τζακ Ντόρσεϊ), καθώς και να είσαι δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης εταιρείας μέσων ενημέρωσης (Τζεφ Μπέζος, Λορέν Πάουελ Τζομπς, Μαρκ Μπένιοφ), η αγορά του Forbes όταν πολλά τέτοια «μαγαζιά» παλεύουν για την επιβίωση, ίσως δεν είναι η απόλυτα αναμενόμενη επιλογή.

Ο Russell έχει επικεντρωθεί στη Luminar από το 2012, όταν εγκατέλειψε το Stanford για να ξεκινήσει την εταιρεία, με τη βοήθεια χρηματοδότησης 100.000 δολαρίων από τον διάσημο επενδυτή Peter Thiel. Το πρόγραμμα Thiel Fellowship, που ιδρύθηκε το 2011, συνεχίζει να δίνει 100.000 $ σε επιλεγμένους φοιτητές που θέλουν να επενδύσουν δύο χρόνια πάνω στην ιδέα τους αντί να «κάθονται σε μια τάξη».

Σε μια δήλωση στη WSJ, ο Russell είπε για τα κίνητρά του ότι: «Το Forbes είναι κάτι που ανέκαθεν θεωρούσα ως brand και ως αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης». Είπε επίσης ότι δεν σκοπεύει να εμπλακεί στις καθημερινές δραστηριότητες του Forbes, αλλά ότι θέλει να αναπτύξει το outfit και να δώσει έμφαση στη «φιλανθρωπία» εντός της επιχείρησης.

Είχε ταλέντο από μικρός

Ο Russell πάντως έχει να επιδείξει σειρά αξιοσημείωτων επιτευγμάτων πολύ πριν αποκτήσει τη νέα του ιδιότητα ως δισεκατομμυριούχος. Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, αξίζει να σημειωθεί ότι απομνημόνευσε τον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων σε ηλικία μόλις 2 ετών, ενώ όταν ήταν στην έκτη τάξη του δημοτικού τροποποίησε την παιχνιδοκονσόλα του, μια Nintendo DS, για να φτιάξει ένα “πρωτότυπο” κινητό, κάτι που οι γονείς του τού είχαν απαγορεύσει να έχει.

Στα 13 του, κατοχύρωσε την πρώτη του ευρεσιτεχνία: ένα υπόγειο σύστημα ανακύκλωσης νερού που συνέλεγε νερό από τους ψεκαστήρες προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθεί μειώνοντας την σπατάλη νερού. Αντί δε να πάει σχολείο, πέρασε τα εφηβικά του χρόνια στο Ινστιτούτο Λέιζερ Irvine Beckman του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Στη συνέχεια μπήκε στο Πανεπιστήμιο Stanford για να σπουδάσει φυσική, αλλά η φοιτητική πορεία του τερματίστηκε γρήγορα. Εγκατέλειψε τις σπουδές του στα μέσα του πρώτου έτους, αφότου απέσπασε υποτροφία ύψους 100.000 δολαρίων μέσω του προγράμματος του Thiel.

Με εξαίρεση ορισμένους πάμπλουτους κληρονόμους, ο Russell είναι ένας από τους ελάχιστους, περίπου 10, ανθρώπους στον πλανήτη που κατάφεραν να γίνουν δισεκατομμυριούχοι πριν ακόμη γίνουν 30 ετών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + one =