αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο 25χρονος έβγαλε 345.000 δολάρια μέσα σε μόλις 1 χρόνο, πουλώντας κάρτες Pokemon

Αυτός ο 25χρονος έβγαλε 345.000 δολάρια μέσα σε μόλις 1 χρόνο, πουλώντας κάρτες Pokemon

Πως θα σου φαινόταν να βγάλεις χρήματα μέσα από… κάρτες Pokemon; Ο Thomas Kovacs τα κατάφερε. Είναι 25 ετών, είναι ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού καταστήματος Amazing Toys, ζει στη Ζυρίχη και το κατάστημά του πουλά κάρτες Pokémon, κάρτες Yu-Gi-Oh και κόμικς.

Εβγαλε περίπου 340.000 ελβετικά φράγκα, ή περίπου 345.000 δολάρια, σε έσοδα μέσα σε ένα χρόνο μέσω του ηλεκτρονικού του καταστήματος.

Μιλώντας στο Business Insider έδωσε τις δικές του συμβουλές για όποιον θέλει να επενδύσει σε trading cards. «Οι περισσότερες κάρτες αξίζουν από 1 έως 50 ευρώ», λέει, προσθέτοντας ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των καρτών είχε μεγάλη αξία.

Οσοι επιθυμούν να επενδύσουν στον συγκεκριμένο χώρο, είναι απαραίτητο να ενδιαφέρονται πραγματικά για τις κάρτες. «Χωρίς να έχετε άμεση σχέση με τον κόσμο των Pokemon, δεν θα καταλάβετε γιατί μια συγκεκριμένη κάρτα είναι τόσο δημοφιλής και γιατί κοστίζει τόσο ακριβά», εξηγεί.

«Είναι η ίδια Αρχή όταν κάνεις συλλογή vintage αυτοκινήτων, καρτών, κόμικς ή τέχνης. Πρέπει να σε ενδιαφέρει», συμπληρώνει.

Οι κάρτες χαρακτηρίζονται ως κερδοσκοπικές επενδύσεις, επομένως οι αποδόσεις και η αύξηση της αξίας είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθούν. «Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε τις συναλλαγές καρτών και να είστε εξοικειωμένοι με τον κλάδο», συμβουλεύει. Συνιστά επίσης να μην θεωρούνται οι κάρτες συναλλαγών ως καθαρές επενδύσεις. Δεν υπάρχουν αντικειμενικά δεδομένα που να τιμολογούν τις κάρτες. «Όλα έχουν να κάνουν με το πόσο πιστεύουν οι μεμονωμένοι επενδυτές ότι αξίζουν», αναφέρει.

«Όποια κάρτα κι αν αγοράσετε, είναι ένα κομμάτι χαρτί που τυπώνεται» εξηγεί.

Είναι σημαντικό να αγοράζετε πρόσφατε κάρτες. Ιδανικά από τα τελευταία ένα έως δύο χρόνια. «Τα καλύτερα ‘χαρτιά’ είναι πάντα τα πιο πρόσφατα» λέει ο 25χρονος.

Επίσης: Η αγορά μόνο μιας κάρτας δεν έχει «απολύτως κανένα νόημα» σύμφωνα με τον ίδιο. «Είναι σαν να ξεκινάς να επενδύεις ​​στο χρηματιστήριο και να αγοράζεις μόνο μία μετοχή για 1.000 ευρώ», τονίζει.

Εάν αποφασίσετε να επενδύσετε σε κάρτες Pokémon, η αποθήκευση είναι «υπερ σημαντική», λέει ο Kovacs. Πρέπει να προσέχετε την υγρασία και τη θερμοκρασία, λέει, τονίζοντας ότι η κανονική θερμοκρασία δωματίου είναι ο ιδανικός τρόπος αποθήκευσης των καρτών.

«Ιδανικά, θα πρέπει να αποθηκεύονται στις ίδιες συνθήκες που ζουν οι άνθρωποι», τονίζει.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν συμβαίνει τίποτα με το χαρτί ή το πλαστικό. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να αφήσετε το άμεσο ηλιακό φως να χτυπήσει τις κάρτες, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει το ξεθώριασμα του χρώματος ή την αλλοίωση της κάρτας λόγω της ζέστης

Εάν έχετε ακριβές κάρτες, η Kovacs συνιστά να τις αποθηκεύσετε σε θυρίδα σε τράπεζα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =