αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο επενδυτής ψάχνει για δυνατές startups. Και δίνει μια ανατρεπτική συμβουλή στους νέους επιχειρηματίες

Αυτός ο επενδυτής ψάχνει για δυνατές startups. Και δίνει μια ανατρεπτική συμβουλή στους νέους επιχειρηματίες

Ο Khailee Ng ψάχνει να βρει πολλά υποσχόμενες startups. Είναι managing partner της venture capital εταιρίας «500 Startups» και είναι επιφορτισμένος με τον εντοπισμό και τη συμβολή στην καλλιέργεια ορισμένων επιχειρήσεων του μέλλοντος.

Δίνει μια ανατρεπτική συμβουλή στους νέους επιχειρηματίες: Κοιτάξτε πέρα από τα ανώτατα στρώματα της κοινωνίας.

Πολύ συχνά, οι startups επιχειρήσεις επικεντρώνονται στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών για πλούσιους καταναλωτές σε προηγμένες οικονομίες, λέει ο Ng. Υπάρχουν όμως πολλά σημαντικά – και ενδεχομένως επικερδή – προβλήματα που πρέπει να λυθούν σε φτωχότερες, αναπτυσσόμενες οικονομίες.

«Δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι το σκέφτονται», λέει ο Ng στο CNBC. Και συμπληρώνει: «Μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε πολλά χρήματα εξυπηρετώντας έναν πληθυσμό που δεν έχει τόσο πολλά χρήματα».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος κοιτά πολύ εξονυχιστικά την αγορά της Ασίας. Ο επενδυτής ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της ινδονησιακής e-commerce εταιρίας, Bukalapak, η οποία τώρα αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια και παρέχει τεχνολογία για τους παραδοσιακούς, οικογενειακούς πωλητές της χώρας.

Ο Ng ενθαρρύνει τους επίδοξους επιχειρηματίες να κοιτάξουν τις αναπτυσσόμενες αγορές με μακροπρόθεσμη οπτική και να εξετάσουν μερικές από τις ευρύτερες τάσεις που είναι πιθανό να αναπτυχθούν

«Ανυπομονώ να δω περισσότερους επιχειρηματίες να χτίζουν περισσότερες εταιρείες που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ευρύτερους πληθυσμούς», καταλήγει ο επενδυτής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =