αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο άνθρωπος βγήκε στη σύνταξη στα 34 του, με περιουσία 3 εκατ. δολαρίων. «Τα πολλά χρήματα δεν με έκαναν ευτυχισμένο» λέει

Αυτός ο άνθρωπος βγήκε στη σύνταξη στα 34 του, με περιουσία 3 εκατ. δολαρίων. «Τα πολλά χρήματα δεν με έκαναν ευτυχισμένο» λέει

«Το 2007, σε ηλικία 30 ετών, έφτασαν να έχω μια περιουσία 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Είχα αποταμιεύσει το 50% του μισθού μου 150.000 $ ετησίως, επένδυσα το 90% κάθε ετήσιου μπόνους και είχα μερικές επιτυχημένες επενδύσεις σε ακίνητα». Έτσι ξεκινά το άρθρο του στο CNBC, ο Sam Dogen. Σήμερα είναι ιδρυτής του personal finance website, Financial Samurai.

Και συνεχίζει παραθέτοντας το στόρυ του από τη στιγμή που έγινε… 1 million man: «Παραδόξως, η επίτευξη αυτού του ορόσημου δεν με έκανε πιο ευτυχισμένο. Στην πραγματικότητα, ένιωθα αρκετά άθλια. Δούλευα περισσότερες από 60 ώρες την εβδομάδα σε μια δουλειά που δεν μου άρεσε πλέον. Παρόλα αυτά, συνέχισα και τελικά έφτασα να έχω περιουσία αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων – αρκετά για να σταματήσω τη δουλειά μου και να συνταξιοδοτηθώ πρόωρα στα 34 μου».

Η δουλειά του Dogen ήταν στο τραπεζικό πεδίο.

Φτάνοντας στο σήμερα σημειώνει: «Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που έφυγα από τον εταιρικό κόσμο και είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ τι μου δίνει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή. Αρχικά νόμιζα ότι η απάντηση ήταν ο πλούτος. Αλλά το να πλουτίσω δεν με έκανε πιο ευτυχισμένο. Κάνοντας αυτά τα 3 πράγματα μου έχουν φέρει περισσότερη χαρά από ποτέ τα χρήματα». Και παραθέτει ποια είναι αυτα τα 3 πράγματα.

1. Αφοσιώθηκα σε αυτό που αγαπώ και ελαχιστοποίησα αυτά που δεν μου άρεσαν

«Αν και φοβόμουν να αφήσω πίσω την ασφαλή τραπεζική μου δουλειά, έκανα ένα άλμα για να κάνω αυτό που αγαπώ: Να δουλέψω πάνω στο Financial Samurai, το προσωπικό blog για τα οικονομικά που ξεκίνησα ως χόμπι το 2009.

Πολύ γρήγορα, συνειδητοποίησα πόσο μου άρεσε να γράφω και να ‘συνδέομα’ι με άλλους ανθρώπους στο διαδίκτυο. Έτσι δεσμεύτηκα να δημοσιεύω τρεις φορές την εβδομάδα. Και αφότου συνταξιοδοτήθηκα, είχα ακόμα περισσότερο χρόνο για να γράφω», λέει.

«Κάθε πρωί ένιωθα σα να είναι… Χριστούγεννα. Ξυπνούσα ανυπόμονος και ενθουσιασμένος να διαβάσω τα σχόλια όλων. Από τότε, οι άνθρωποι μοιράζονται ιστορίες μαζί μου σχετικά με το να βρουν τις πρώτες τους δουλειές, να αγοράσουν σπίτια, να δημιουργήσουν οικογένειες, να ζήσουν με δυσκολίες, και να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις» τονίζει.

2. Έγινα μέντορας

Ένα από τα μειονεκτήματα της πρόωρης συνταξιοδότησης είναι η αίσθηση ότι οι δεξιότητές σας έχουν ξεθωριάσει και ότι δεν συνεισφέρετε πλέον σε μια ευρύτερη ομάδα ή σκοπό. Έχω ξεπεράσει αυτή τη θλίψη με το να γίνω μέντορας», τονίζει ο ίδιος στο CNBC. Και δίνει την συμβουλή του: «Αν θέλεις πραγματικά να νιώθεις πλούσιος. Γίνε μέντορας. Μοιραστείτε τη σοφία σας. Βοηθήστε τους ανθρώπους να επιτύχουν. Το να αφιερώνετε τον χρόνο σας είναι πιο ανταποδοτικό από το να δίνετε μόνο τα χρήματά σας».

3. Δοκίμασα νέα πράγματα που με φόβιζαν

«Παρόλο που ήταν τρομακτικό να μην έχω σταθερή δουλειά στα 34 μου, ήταν συναρπαστικό να δω αν θα μπορούσα να επιβιώσω χωρίς σταθερό μισθό. Ένιωσα ξανά απόφοιτος πανεπιστημίου, έτοιμος να αντιμετωπίσω τον κόσμο και να ξανά χτίσω τον εαυτό μου» τονίζει. «Όταν χτύπησε η πανδημία, αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο. Θα ήταν η πρώτη μου προσπάθεια στις παραδοσιακές εκδόσεις, όπου στο τέλος του ταξιδιού, θα είχα ένα φυσικό βιβλίο στα χέρια μου.

Για δύο χρόνια λοιπόν, έγραφα, έγραφα και έγραφα. Μετά πέρασα άλλους έξι μήνες στο μοντάζ. Έσπασα επίσης τη ζώνη άνεσής μου και έκανα συνεντεύξεις live στην τηλεόραση» περιγράφει μεταξύ άλλων. Το βιβλίο του “Buy This, Not That: How To Spend Your Way To Wealth And Freedom,″ κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους και έγινε best seller.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + three =