αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτός ο άνθρωπος αντάλλαξε 10.000 Bitcoins για να πάρει δύο πίτσες. Το έκανε το 2010 και τώρα… χτυπάει το κεφάλι του

Αυτός ο άνθρωπος αντάλλαξε 10.000 Bitcoins για να πάρει δύο πίτσες. Το έκανε το 2010 και τώρα… χτυπάει το κεφάλι του

Πίσω στο μακρινό 2010, η αξία του Bitcoin ήταν πολύ μικρή. Έφτανε μόλις στο 1 σεντ δολαρίου. Κάπως έτσι, Λάζλο Χάνιεκζ αποφάσισε να ανταλλάξει 10.000 Bitcoins που είχε τότε στην κατοχή του, με δύο οικογενειακές πίτσες από το τοπικό κατάστημα, κοντά στο σπίτι του στις ΗΠΑ.

Φυσικά ο νεαρός προγραμματιστής το 2010 δεν γνώριζε ότι η αξία του Bitcoin θα εκτοξευόταν λίγο καιρό μετά, με αποτέλεσμα με τα σημερινά δεδομένα και τις νεότερες ισοτιμίες μεταξύ δολαρίου και bitcoin, η αγορά που έκανε το 2010 ήταν της τάξης των 800 εκατομμυρίων δολαρίων… Κι όλα αυτά μόνο για δύο πίτσες.

Τώρα φυσικά… χτυπάει το κεφάλι του. Αφού με τις σημερινές ισοτιμίες, τα Bitcoin που είχε στην κατοχή του φτάνουν σε αξία τα 800 εκατ. δολάρια. Αλλά ο Χάνιεκζ τα αντάλλαξε με δύο πίτσες.

Ο Χάνιεκζ, που συνέχισε να ασχολείται με την «καλλιέργεια» και την αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων, δεν κατάφερε ποτέ να αναπληρώσει τα 10.000 bitcoins που ξόδεψε ανέμελος εκείνο το βράδυ του 2010. Τώρα μίλησε στην εκπομπή 60 Minutes για την απίστευτη ιστορία του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + one =