αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτός είναι ο 17χρονος που ανακάλυψε νέο πλανήτη, ενώ έκανε πρακτική στη NASA (BINTEO)

Αυτός είναι ο 17χρονος που ανακάλυψε νέο πλανήτη, ενώ έκανε πρακτική στη NASA (BINTEO)

Στην Ελλάδα ίσως έχουμε συνηθίσει τους πρακτικάριους…. να μην αξιοποιούνται ιδιαίτερα στις εταιρίες στις οποίες κάνουν την πρακτική τους. Δεν ισχύει το ίδιο και τις μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού. Εκεί οι ασκούμενοι έχουν ενεργό ρόλο, παίρνουν πολύτιμες γνώσεις, και αρκετοί από αυτούς παραμένουν ως κανονικοί εργαζόμενοι μετά το τέλος της πρακτικής τους. Δεν είναι λίγες και οι εταιρίες που «τρέχουν» προγράμματα έμμισθης πρακτικής.

Το όνομα Wolf Cukier ίσως δεν σου λέει κάτι. Είναι όμως ο 17χρονος ο οποίος τράβηξε πάνω του τα βλέμματα πριν μερικές ημέρες, αφού ανακάλυψε νέο πλανήτη, ενώ έκανε την πρακτική του στην NASA. Όπως σημειώνει το CNBC μάλιστα, αυτό συνέβη μόλις στην 3η ημέρα της πρακτικής του.

Συγκεκριμένα, ανέλαβε πρόσφατα ένα πρότζεκτ, σύμφωνα με το οποίο θα έπρεπε να συγκρίνει την φωτεινότητα των αστεριών. Κατά την αποστολή του αυτή όμως, υποστηρίζει πως μέσω του τηλεσκοπίου που χρησιμοποίησε, εντόπισε έναν νέο πλανήτη που βρίσκεται 1300 έτη φωτός μακριά από την γη.

Όπως μάλιστα διευκρίνισε, το ουράνιο σώμα ήταν σχετικά πιο σκοτεινό σε σύγκριση με τα άλλα σώματα του ηλιακού μας συστήματος.

Στην συνέχεια αποδείχθηκε πως όντως υπήρχε ο πλανήτης και μάλιστα ήταν 6,9 φορές μεγαλύτερος από την γη και ακριβώς επειδή περιστρεφόταν γύρω από δύο άλλα αστέρια, οι επιστήμονες τον αποκάλεσαν «περιβραχιόνιο πλανήτη».

O 17χρονος πέρασε εβδομάδες μελετώντας με τους επικεφαλής του για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Τελικά επιβεβαίωσαν την υπόθεσή του.

Η NASA από την πλευρά της δήλωσε πως η ανακάλυψη του εφήβου ήταν σπάνια. Κι αυτό γιατί ο ίδιος κατάφερε να εντοπίσει το σώμα μόνο επειδή την συγκεκριμένη στιγμή κατά την περιστροφή, έγινε πιο φωτεινό.

Ο νεαρός τόνισε πως ήταν δύσκολο να αποδείξει την ανακάλυψη, αλλά ευτυχώς τα στοιχεία που είχε κρατήσει στα χέρια του δεν άφηναν περιθώρια για πολλές αμφιβολίες. Ο ίδιος δηλώνει τώρα ότι θέλει να σπουδάσει και να ασχοληθεί με την αστρονομία. Και μάλλον καλά θα κάνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 5 =