αρχικηVIRALΑυτός είναι ο τύπος ποτού που προκαλεί το μεγαλύτερο hangover

Αυτός είναι ο τύπος ποτού που προκαλεί το μεγαλύτερο hangover

Η έννοια του hangover υπάρχει εδώ και πάνω από 3.000 χρόνια και αποδίδεται για πρώτη φορά σε ένα σανσκριτικό ιατρικό εγχειρίδιο που ονομάζεται Sushruta Samhita. Σύμφωνα με τον The Guardian, η Sushruta Samhita περιγράφει «μια κατάσταση μετά το ποτό που χαρακτηρίζεται από δίψα, πόνο στο κεφάλι και τις αρθρώσεις και βάρος του σώματος, χωρίς γνωστή θεραπεία». Η σύνδεση της λέξης «hangover» και αλκοόλ, ωστόσο, εμφανίστηκε μόλις στις αρχές του 1900.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί έναν «χείμαρρο» χημικών αντιδράσεων στο σώμα που οδηγούν στα συμπτώματα του hangover, αναφέρει το healthdigest.com. Αυτές περιλαμβάνουν την καταστολή της ορμόνης βαζοπρεσσίνης, η οποία κανονικά κατευθύνει τα νεφρά να κατακρατούν υγρά. Αυτό οδηγεί σε συχνή ούρηση και αφυδάτωση. Τα συμπτώματα του hangover οφείλονται, επίσης, σε γαστρεντερικό ερεθισμό, φλεγμονή του ήπατος και άλλων οργάνων και σε διαταραγμένο ύπνο, μεταξύ άλλων.

Επειδή οι ομοειδείς ουσίες δίνουν, επίσης, στα οινοπνευματώδη τα εγγενή τους αρώματα, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η μυρωδιά, περισσότερο από το χρώμα, μπορεί να είναι ένδειξη κακού hangover. «Όσο πιο αρωματικό είναι το ποτό, τόσο πιο πιθανό είναι να προκαλέσει hangover», εξηγεί ο Lewis Nelson, πρόεδρος του τμήματος επείγουσας ιατρικής και επικεφαλής του τμήματος ιατρικής τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή Rutgers New Jersey. Για παράδειγμα, το τζιν είναι πιο πιθανό να σας προκαλέσει hangover σε σύγκριση με τη βότκα όταν καταναλώνεται στις ίδιες ποσότητες επειδή είναι πιο αρωματικό.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει επιστημονικά υποστηριζόμενη θεραπεία για το hangover. Το σώμα χρειάζεται απλώς χρόνο για να ενυδατωθεί και να εξισορροπηθεί. Φυσικά, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε το hangover είναι να πίνετε λογικά ή να αποφύγετε εντελώς το αλκοόλ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =