αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός είναι ο πιο ελκυστικός κλάδος για να εργαστείς στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Αυτός είναι ο πιο ελκυστικός κλάδος για να εργαστείς στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Μπροστά σε ένα νέο τοπίο είναι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, βγαίνοντας από τα lockdowns. Αλλά ποιος κλάδος μοιάζει αυτή τη στιγμή ως ο ιδανικός για να εργαστείς; Την απάντηση δίνει νέα έρευνα της της Randstad.

Σύμφωνα με αυτή ο πιο ελκυστικός κλάδος για τον Έλληνα εργαζόμενο είναι πλέον ο φαρμακευτικός. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η ενέργεια, ενώ στην τρίτη θέση έπονται οι τηλεπικοινωνίες – τεχνολογία πληροφοριών.

o-kalyteros-klados-gia-na-ergasteis-stin-ellada0

Αναλυτικά:

  • Φαρμακευτικά
  • Ενέργεια και Καύσιμα
  • Τηλεπικοινωνίες και Τεχνολογία Πληροφοριών
  • Τουρισμός
  • Μεταλλευτική
  • Μηχανική / Κατασκευές
  • Τυχερά Παιχνίδια
  • Μεταφορές / Φορτία
  • Ηλεκτρονικά Προϊόντα
  • Υγεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κατάρτιση του top-10 ελήφθη ο παράγοντας της αναγνωριμότητας, δηλαδή ότι οι εργδότες είναι ευρέως γνωστοί στον κλάδο τους, καθώς και ο παράγοντας της ελκυστικότητας, δηλαδή ο κλάδος με τις περισσότερες ελκυστικές εταιρείες.  

Ας δούμε τώρα και τις top-3 εταιρείες ανά κλάδο

o-kalyteros-klados-gia-na-ergasteis-stin-ellada1

Όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής των εργαζομένων, ξεχωρίζουν η οικονομική σταθερότητα – ευρωστία, το ασφαλές περιβάλλον εργασίας και η πολύ καλή φήμη. Συγκεκριμένα:

o-kalyteros-klados-gia-na-ergasteis-stin-ellada2

«Η οικονομική σταθερότητα και ευρωστία ενός εργοδότη έχει άμεσο αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη των εργαζομένων. Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το κριτήριο αποτελεί στην πλειοψηφία των κλάδων της ελληνικής οικονομίας,  το πιο σημαντικό κριτήριο που καθορίζει την ελκυστική πρόταση αξίας εργοδότη» επισημαίνεται, χαρακτηριστικά.

Τονίζεται δε, ότι οι εργαζόμενοι που επλήγησαν από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναζητήσουν νέα απασχόληση τους επόμενους έξι μήνες από εκείνους που δεν επηρεάστηκαν.

“Θα πρέπει να πούμε ότι παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις των κλάδων και των εταιρειών, παρατηρούμε μια αναντιστοιχία στο προφίλ του ιδανικού εργοδότη και στο τι πραγματικά προσφέρουν οι εργοδότες. Και εδώ είναι που χρειάζεται οι εταιρείες να σταθούν για να βρουν τρόπους να γεφυρώσουν το χάσμα» αναφέρει η Ιωάννα Κουνούπη, Commercial & Risesmart Manager της Randstad Hellas.

Την ίδια ώρα, η εργασιακή ανασφάλεια και η αστάθεια μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις επιλογές σταδιοδρομίας των εργαζομένων, συμβάλλοντας στην κινητικότητα ταλέντων που σε άλλη περίπτωση θα επιθυμούσαν να δραστηριοποιηθούν σε κλάδους της επιλογής τους.

Τέλος, το ασφαλές περιβάλλον εργασίας κατά τη διάρκεια του Covid -19 όπως και η πολύ καλή φήμη συμπεριλαμβάνονται στα κριτήρια εκείνα που καθορίζουν την καλύτερη επίδοση των κλάδων υπό το πρίσμα της ελκυστικής πρότασης αξίας εργοδότη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 5 =