αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης του εργοστασίου της «Κατσέλης»

Αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης του εργοστασίου της «Κατσέλης»

Μετά το σήμα «Κατσέλης» της ιστορικής αρτοβιομηχανίας, το οποίο κατέληξε στην «Καραμολέγκος» το 2015 ύστερα από πλειστηριασμό, ένας άλλος πλειστηριασμός είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει σε μια άλλη αρτοβιομηχανία και το εργοστάσιο της «Κατσέλης» στις Αχαρνές Αττικής. Χθες, όπως έγινε γνωστό, η Αρτοποιία «Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης απέκτησε το εργοστάσιο της «Κατσέλης», η οποία, σημειωτέον, είχε μετονομασθεί σε Nutriart και πτώχευσε το 2013. Με αυτή την κίνηση η χανιώτικη εταιρεία, η οποία κατέχει δεσπόζουσα θέση στην εγχώρια αγορά παξιμαδιού, αποκτά πλέον παραγωγική βάση και στην Αθήνα.

Στον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα –ένας από τους πρώτους μετά 6 μήνες διακοπής των σχετικών δραστηριοτήτων– προσήλθε μόνο η κρητική βιομηχανία –ενώ ενδιαφέρον είχε αρχικά εκδηλωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από δύο ακόμη επιχειρηματίες–, στην οποία και κατακυρώθηκε το εν λόγω ακίνητο. Η τιμή πρώτης προσφοράς, όπως είχε ορισθεί με απόφαση του πρωτοδικείου, ήταν 6,2 εκατ. ευρώ.

Η παραγωγική μονάδα που βγήκε στον πλειστηριασμό έχει επιφάνεια 23.000 τ.μ. και βρίσκεται εντός οικοπέδου 35.000 τ.μ. Βεβαίως, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου θα απαιτηθεί νέος μηχανολογικός εξοπλισμός, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαιτήσει επενδύσεις ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Το 2019, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 10,5 εκατ. ευρώ έναντι 10,48 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ τα κέρδη προ φόρων ήταν 2,48 εκατ. ευρώ. Το 2019, επίσης, η εταιρεία είχε ολοκληρώσει επένδυση ύψους 1,15 εκατ. ευρώ για την επέκταση της μονάδας παραγωγής παξιμαδιών στο εργοστάσιό της στον Πλάτανο Κισσάμου, το οποίο σήμερα είναι 9.000 τ.μ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1948 με τη δημιουργία ενός φούρνου από τον Χαρίτο Τσατσαρωνάκη, ο οποίος, εμπνευσμένος από το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα και τα ακούσματα του πολέμου, έδωσε την ονομασία «Μάννα». Το 1960 ο γιος του Χαρίτου, Νίκος, παίρνει το τιμόνι της επιχείρησης και είναι αυτός που φέρνει τα παξιμάδια σε χαρτοσακούλα και τα διαθέτει στην Κεντρική Αγορά των Χανίων. Το 1968 τα παξιμάδια «Το Μάννα» τοποθετούνται ως συσκευασμένο προϊόν στα σούπερ μάρκετ της Αθήνας. Το 1985 είναι η εποχή που τίθεται σε λειτουργία, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Πλάτανο, ο μεγαλύτερος για την εποχή περιστροφικός φούρνος αρτοποιίας, οδηγώντας την παραγωγή σε άλλο επίπεδο. Ενα χρόνο μετά, τα παξιμάδια της εταιρείας εξάγονται στη Νέα Υόρκη. Το 1996 στελεχώνει την εταιρεία η τρίτη γενιά της οικογένειας με βασικό καθοδηγητή τον αδελφό του Νίκου, Γιώργο, χημικό μηχανικό. Το 2001 ξεκινούν οι εξαγωγές στην Αυστραλία. Το 2015 η εταιρεία ξεκινά να δραστηριοποιείται και σε άλλες κατηγορίες αρτοπαρασκευασμάτων και δύο χρόνια μετά δημιουργεί το κέντρο διαμετακόμισης και εφοδιασμού στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =