αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος killer των startups»: Ο Richard Branson τονίζει

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος killer των startups»: Ο Richard Branson τονίζει

Το 2017 είναι μια ιδανική στιγμή για να ξεκινήσεις μια νέα επιχείρηση. Έτσι εκτιμά ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson. «Η νέα τεχνολογία, αλλά και η νέα γενιά πελατών που είναι έτοιμη να την αγκαλιάσει, έχουν αφαιρέσει πολλά εμπόδια από την είσοδο των startups στην αγορά. Έτσι το 2017 είναι μια καταπληκτική χρονιά για να κάνεις business» εξηγεί ο έμπειρος επιχειρηματίας.

Όπως υπάρχει ένα πρόβλημα. Ένας «μεγάλος killer» των startups, όπως λέει ο Branson. Τι είναι αυτό; Η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκετε. «Η κακή ταμειακή ροή, είναι ένας από τους μεγαλύτερους killers των νεοφυών επιχειρήσεων. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι περίπου το 82% των startups αποτυγχάνουν λόγω της κακή διαχείρισης των ταμειακών ροών» σημειώνει το Richard Branson.

Μάλιστα, η Virgin βρέθηκε κάποτε… κοντά σε αυτό το 82%. «Κατά το πρώτο διάστημα λειτουργίας της Virgin, φτάσαμε κοντά στο να ξεμείνουμε από χρήματα. Στην πραγματικότητα, ήταν και ο λόγος που αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε το τμήμα Virgin Recods, έτσι ώστε να βρούμε μετρητά και η Virgin Group να φτάσει στην επιτυχία» εξηγεί ο Branson.

Ο Mr Virgin, μετά από αρκετές δεκαετίες στις επιχειρήσεις έχει πλέον την κατάλληλη εμπειρία, και προτείνει 3 tips, έτσι ώστε να μπορέσει ένας νέος επιχειρηματίας να διαχειριστεί σωστά τα οικονομικά δεδομένα της εταιρίας του.

  • Προσδιορίστε τις δαπάνες σας. Κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει την ενοικίαση γραφείου, το ίντερνετ, τα νομικά έξοδα, τη διαφήμιση και τους μισθούς.
  • Χτίστε δύο «πυλώνες» εσόδων. Έναν που θα αφορά μια πιο συντηρητική τακτική και έναν που θα αφορά μια πιο επιθετική τακτική. Να υπάρχουν δηλαδή, δύο εναλλακτικές διαφορετικού τύπου.
  • Ελέγξτε το αν οι προβλέψεις σας είναι ρεαλιστικές. Εξετάζοντας 3 βασικά πράγματα: Τις άμεσες δαπάνες ως προς το σύνολο των εσόδων, την αναλογία των συνολικών λειτουργικών δαπανών ως προς το σύνολο των εσόδων και την αναλογία των υπαλλήλων σας προς τους πελάτες που διαθέτετε.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 18 =