αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός είναι ο γρηγορότερος δρόμος για να γίνεις CEO, σύμφωνα με έρευνα 10 ετών

Αυτός είναι ο γρηγορότερος δρόμος για να γίνεις CEO, σύμφωνα με έρευνα 10 ετών

Όλοι θέλουν… να γίνουν CEO. Αλλά τελικά τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να φτάσει σε μια τέτοια θέση;

Το Harvard Business Review παρουσιάζει τα στοιχεία μιας ενδιαφέρουσας έρευνας, ψάχνοντας τον πιο γρήγορο δρόμο για να γίνει κάποιος CEO. «Διεξάγαμε μια 10ετή μελέτη, την οποία ονομάζουμε CEO Genome Project, στην οποία συγκεντρώσαμε ένα σύνολο δεδομένων με περισσότερες από 17.000 αξιολογήσεις υψηλόβαθμων στελεχών και μελετήσαμε 2.600 σε βάθος για να αναλύσουμε ποιος φτάνει στην κορυφή και πώς. Στη συνέχεια, ρίξαμε μια πιο προσεκτική ματιά στους «CEO σπρίντερ» – εκείνους που έφτασαν στη θέση του CEO πιο γρήγορα από τον μέσο όρο των 24 ετών διαδρομής από την πρώτη τους δουλειά», σημειώνει το άρθρο.

Τα αποτελέσματα: Οι CEO σπρίντερ καταφέρουν να φτάσουν ψηλά κάνοντας τολμηρές επαγγελματικές κινήσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Αυτές οι κινήσεις τους εκτοξεύουν στην κορυφή. Στοιχεία όπως η αποφασιστικότητα, η αξιοπιστία και η προσαρμοστικότητα, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

Η έρευνα εντόπισε κάποια ακόμα πιο συγκεκριμένα δεδομένα. Σύμφωνα με αυτά, όσοι φτάνουν γρήγορα να γίνουν CEO, εφαρμόζουν κάποιες από αυτές τις τακτικές:

Go Small to Go Big

Η διαδρομή προς τη θέση του CEO σπάνια είναι μία ευθεία γραμμή. Μερικές φορές πρέπει να κινηθείτε προς τα πίσω ή προς τα πλάγια, για να προχωρήσετε μετά προς τα εμπρός. Πάνω από το 60% των CEO σπρίντερ μπήκαν σε κάποιον μικρότερο ρόλο κάποια στιγμή στην καριέρα τους. Μπορεί να ξεκίνησαν κάτι νέο στην εταιρεία τους (παρουσιάζοντας ένα νέο προϊόν ή τμήμα, για παράδειγμα), να έχουν μετακόμισαν σε μια μικρότερη εταιρεία για να αναλάβουν μεγαλύτερο σύνολο ευθυνών ή να ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποίησαν την ευκαιρία για να χτίσουν κάτι από την αρχή και να κάνουν ένα μεγάλο αντίκτυπο.

Κάνε ένα μεγάλο άλμα

Περισσότερο από το 1/3 των CEO σπρίντερ εκτοξεύτηκαν στην κορυφή κάνοντας «το μεγάλο άλμα» στην πρώτη δεκαετία της καριέρας τους. Αυτά τα στελέχη είπαν «ναι» στις ευκαιρίες, ακόμη και όταν ο ρόλος ήταν πολύ πέρα ​​από οτιδήποτε είχαν κάνει στο παρελθόν. Ακόμα και αν δεν ένιωθαν πλήρως προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις που έρχονται. Προσπάθησε να έχεις συμμετοχή σε μεγάλα projects μέσα στην εταιρία σου. Ανέλαβε περισσότερες ευθύνες. Βρες λύσεις στα δύσκολα και πολύπλοκα προβλήματα. Και το σημαντικότερο: Πες «ναι» στις μεγαλύτερες ευκαιρίες, ακόμα κι αν δεν νιώθεις 100% έτοιμος.

Μπες στο χάος

Πολλές φορές, η εκτόξευση έρχεται μέσα από μία δύσκολη κατάσταση. Θα μπορούσε να είναι μια επιχειρηματική μονάδα με χαμηλή απόδοση, ένα αποτυχημένο προϊόν ή μια χρεοκοπία — οποιοδήποτε σημαντικό πρόβλημα για την επιχείρηση που πρέπει να επιλυθεί γρήγορα. Πάνω από το 30% των CEO σπρίντερ οδήγησαν τις ομάδες τους στην επιτυχία περνώντας μέσα από ένα μεγάλο χάος. Οι δύσκολες καταστάσεις θέλουν ισχυρή ηγεσία. Όταν έρχονται αντιμέτωποι με μια κρίση, οι αναδυόμενοι ηγέτες έχουν την ευκαιρία να δείξουν την ικανότητά τους, να αξιολογούν μια κατάσταση, να λάβουν αποφάσεις υπό πίεση, να πάρουν ρίσκα, και να συστρατεύσουν τους άλλους γύρω τους για να αντιμετωπιστούν οι αντιξοότητες. Με άλλα λόγια, είναι εξαιρετική προετοιμασία για τη θέση του CEO.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =