αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός είναι ο αστρονομικός μισθός του Tim Cook (και ακολουθούν μερικοί άλλοι γνωστοί CEO στη λίστα)

Αυτός είναι ο αστρονομικός μισθός του Tim Cook (και ακολουθούν μερικοί άλλοι γνωστοί CEO στη λίστα)

Μην απατάστε απ’ τον μισθό των 8,7 εκατ. δολ. που δήλωσε ότι έλαβε ο Τιμ Κουκ το 2016, και με το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Inc τοποθετείται στους… χαμηλόμισθους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών του S&P 500. Στην πραγματικότητα ο 56χρονος επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας έλαβε συνολικά 145 εκατ. δολ., σχεδόν το σύνολο από μπόνους και επιβραβεύσεις.

Αν και έχει σπάσει όλα τα κοντέρ απολαβών εντοίτοις δεν είναι ο μόνος ceo αμερικανικής εταιρείας που ξεπερνά τα 100 εκατ. δολ. Ο Ριντ Χάστινγκς της Netflix Inc έλαβε πέρυσι 106 εκατ. δολ.

ceos

Συνολικά οι 25 πιο ακριβοπληρωμένοι διεθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών του S&P 500 έλαβαν για το σύνολο της περασμένης χρήσης 1,65 δισ δολ! Στη λίστα κυριαρχούν στελέχη απ’ το χώρο της τεχνολογίας, της υγείας και των media.

Στις συνολικές απολαβές συμπεριλαμβάνονται μετοχές και options που έχουν εξασκηθεί κατά την οικονομική χρήση, μαζί φυσικά με μετρητά από μισθούς, μπόνους και επιδόματα. Οι εταιρείες συνήθως δίδουν μετοχές στα διοικητικά στελέχη ως κίνητρο κάθε χρόνο. Αυτού του είδους οι επιβραβεύσεις συμπεριλαμβάνονται στις ετήσιες δηλώσεις που υποβάλουν στις αρμόδιες Αρχές οι διευθύνοντες σύμβουλοι.

Οι απολαβές του Κουκ για το 2016 προήλθαν κυρίως απ’ την κατοχύρωση 1,26 εκατ. μετοχών συνολικής αξίας 136 εκατ. δολ. που του είχαν δοθεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Apple το 2011. Σημειώνεται ότι από εκείνη τη χρονιά μέχρι σήμερα έχει κατοχυρώσει μετοχές συνολικής αξίας 320 εκατ. δολ.

Πηγή: Newmoney.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 11 =