αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί που τα κατάφεραν: Επτά πετυχημένοι επιχειρηματίες δίνουν τις δικές τους συμβουλές

Αυτοί που τα κατάφεραν: Επτά πετυχημένοι επιχειρηματίες δίνουν τις δικές τους συμβουλές

Το να διαχειριστείς μια επιχείρηση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όταν όμως κάποιος νέος αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά, παρατηρείται και ένα άλλο φαινόμενο: αμέσως σπεύδουν φίλοι, γνωστοί και συγγενείς, έτσι ώστε να τον συμβουλέψουν. Αυτές οι συμβουλές κάποιες φορές είναι χρήσιμες, κάποιες άλλες όχι.

Το αμερικανικό site Enterpreneur.com, αποφάσισε να κάνει κάτι πιο χρήσιμο. Να μαζέψει συμβουλές και χρήσιμες εμπειρίες από 7 επιχειρηματίες, που κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου. Τα λόγια από αυτούς που τα κατάφεραν, ίσως έχουν μεγαλύτερη σημασία. Η λίστα περιλαμβάνει: Steve Jobs (Apple), Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook), Dennis Crowley (Foursquare), Jeff Bezos (Amazon), Brand Smithi (Intuit) και Larry Page (Google).

rothman-was-jobs-an-artist-1200

«Όταν μεγαλώνεις, συνήθως ακούς ότι ο κόσμος είναι όπως είναι, και εσύ θα πρέπει να ζήσεις μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Μην εγκλωβιστείτε μέσα στους τοίχους, τόσο πολύ. Δημιουργήστε μια οικογένεια, διασκεδάστε και εξοικονομήστε μερικά χρήματα. Η ζωή είναι περιορισμένη χρονικά. Και μπορεί να γίνει πιο διευρυμένη αν ανακαλύψεις ένα απλό πράγμα: τα πάντα γύρω σας έχουν φτιαχτεί από ανθρώπους που δεν ήταν πιο έξυπνοι από εσάς. Μπορείτε να τα αλλάξετε, μπορείτε να τα επηρεάσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας πράγματα που θα τα χρησιμοποιούν άλλοι άνθρωποι. Όταν το μάθετε αυτό, δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι» έλεγε ο Steve Jobs.

160126_em_wealthiest-hermajesty

«Αν δεν είχαμε προσλάβει σπουδαίους ανθρώπους, που μας έδωσαν ώθηση προς τα μπροστά, τότε ίσως θα είχαμε καταντήσει μια μέτρια εταιρία. Αυτός ήταν ο φόβος μου. Ο φόβος μπορεί να σας καθοδηγήσει, αλλά πρέπει να είναι κρυφός. Εξετάζω το αν έχουμε αποτύχει, σε συχνή βάση» σημειώνει ο Bill Gates, σε συνέντευξη του.

zuckerberg-1940x1164

«Πάντα πίστευα, ότι πρέπει να ξεκινάς έχοντας στο μυαλό σου το πρόβλημα που θες να λύσεις στον κόσμο, και όχι με το ότι θες να δημιουργήσεις απλά μια εταιρία. Οι καλύτερες επιχειρήσεις, είναι αυτές που δημιουργήθηκαν για να φέρουν μια κοινωνική αλλαγή. Ακόμα και σε τοπικό επίπεδο. Αντίθετα με αυτούς που έφτιαξαν μια εταιρία για να βγάλουν πολλά χρήματα ή επειδή απλά ήθελα να φτιάξουν μια εταιρία, με κάποιον τρόπο» τονίζει ο Mark Zuckerberg.

dennis5

«Η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσαμε να δώσουμε από την εμπειρία μας με το Foursquare είναι η εξής: μην αφήνετε τους άλλους να σας αποσπάσουν την προσοχή από αυτό που κάνετε. Πάντα θα υπάρχουν οι haters που θα λένε ότι η ιδέα σας είναι χαζή ή ότι η ιδέα σας δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ. Αν ακούγαμε όλα τα αρνητικά σχόλια, τότε εμείς δεν θα είχαμε δημιουργήσει τίποτα» υπογραμμίζει ο Dennis Crowley.

x-1-e1437688410836-1940x1089

«Όταν είμαστε στα καλύτερα μας ως επιχείρηση, δεν περιμένουμε εξωτερικές πιέσεις για να δράσουμε. Βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας, προσθέτοντας νέα πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά, πριν κάτι να μας αναγκάσει να το κάνουμε. Έχουμε χαμηλές τιμές και καλή ποιότητα για τον πελάτη, πριν να μας αναγκάσει κάτι να το κάνουμε. Δημιουργούμε, πριν να αναγκαστούμε να το κάνουμε. Αυτό γίνεται εστιάζοντας στον πελάτη και όχι ως αντίδραση στο τι κάνει ο ανταγωνισμός» σημειώνει ο Jeff Bezos.

20161014165623-gettyimages-458511268

«Να έχεις το θάρρος να παίρνεις ρίσκα και να εξελίσσεσαι μαθαίνοντας από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Η αγαπημένη μου φράση, προέρχεται από τον Winston Churchill, ο οποίος έχει πει πως «επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου». Ας το παραδεχτούμε, τα μεγαλύτερα μαθήματα, προέρχονται από εκείνα τα πράγματα που δεν λειτούργησαν» λέει ο Brad Smith.

20161014165715-gettyimages-495431362

«Ξέρετε πως είναι να ξυπνάς στη μέση της νύχτας με ένα… ζωντανό όνειρο; Και ξέρεις ότι αν δεν έχεις μολύβι και χαρτί δίπλα στο κρεββάτι, θα έχει χαθεί το επόμενο πρωί. Μερικές φορές, είναι σημαντικό να ξυπνήσουμε και να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε. Όταν ένα ένα σπουδαίο όνειρο εμφανιστεί, άρπαξε το» τονίζει ο Larry Page.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =