αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί που θέτουν στόχους βάσει πλάνου, και εκείνοι που… εύχονται: 6+1 διαφορές ανάμεσα σε winners και losers ανθρώπους

Αυτοί που θέτουν στόχους βάσει πλάνου, και εκείνοι που… εύχονται: 6+1 διαφορές ανάμεσα σε winners και losers ανθρώπους

Όταν δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε στην επιτυχία, συνήθως κατηγορούμε τους «άλλους», την κακή τύχη ή τις συγκυρίες που δεν μας ευνόησαν. Η πραγματικότητα: Συνήθως φταίμε πρώτα εμείς. Η αναβλητικότητα μας, η χαμηλή αυτοεκτίμηση ή η άρνηση να δούμε κάποια πράγματα με καθαρό μυαλό, συντελούν στο να αποτύχουμε.

Μάλλον υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Οι winners που τελικά φτάνουν στην επιτυχία, και οι losers οι οποίοι θα αποτύχουν. Και έχει να κάνει με την νοοτροπία. Όχι με τα skills ή τις αρχικές αποτυχίες που μπορεί να έχει κάποιος. Άλλωστε, οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είχαν αποτυχίες στο ξεκίνημα της διαδρομής τους. Αλλά αυτοί που δεν τα παράτησαν, έφτασαν τελικά στην μεγάλη επιτυχία.

Το αμερικανικό Goalcast κάνει μια ενδιαφέρουσα σύγκριση. Παραθέτει 7 διαφορές που έχουν οι winners από τους losers ανθρώπους. Αν δεις πολλά σημάδια από την δεύτερη κατηγορία σε εσένα, κάτι πρέπει να αλλάξεις.

1# Δεν βρίσκουν δικαιολογίες VS Συνεχώς αποφεύγουν να δράσουν

2# Παίρνουν την ευθύνη VS Τα ρίχνουν στους άλλους

3# Επιδιώκουν την αλλαγή VS Φοβούνται την αλλαγή

4# Εκείνοι που θέτουν στόχους βάσει πλάνου VS Εκείνοι που εύχονται τα πράγματα να συμβούν

5# Μαθαίνουν συνεχώς VS Νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα

6# Ξεπερνούν τα εμπόδια VS Τα παρατάνε πολύ εύκολα

7# Διαβάζουν συχνά VS Βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − eight =