αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί που έχουν «συνήθως δίκιο», έχουν έναν απρόσμενο τρόπο σκέψης: Ο Jeff Bezos εξηγεί

Αυτοί που έχουν «συνήθως δίκιο», έχουν έναν απρόσμενο τρόπο σκέψης: Ο Jeff Bezos εξηγεί

Συχνά βλέπουμε τους μεγάλους leaders να είναι αποφασιστικοί και να επιμένουν στις επιλογές τους. Δείχνουν μια σταθερότητα. Και όλοι τους θαυμάζουν για αυτό. Και όπως πράγματι έχουν δείξει αρκετές έρευνες, δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά των μεγάλων ηγετών είναι η ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων και η αποφασιστικότητα.

Ωστόσο, ο ιδρυτής της Amazon και πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, φαίνεται πως έχει μια διαφορετική οπτική. Όπως λέει σε άρθρο του το CNBC, ο Bezos πιστεύει στο εξής: Οι άνθρωποι που έχουν «συνήθως δίκιο» είναι οι άνθρωποι που αλλάζουν συχνά απόψεις.

«Είναι απολύτως λογικό να έχεις μια ιδέα αύριο, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα που έχεις σήμερα» λέει ο Mr Amazon.

Όπως είχε πει σε ένα Q&A ο ίδιος, οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι είναι αυτοί που αναθεωρούν τις απόψεις τους. Αυτοί που βρίσκουν νέες λύσεις σε ένα πρόβλημα που νομίζουν ότι το είχαν λύσει ήδη. «Είναι ανοιχτοί σε νέες οπτικές γωνίες, νέες πληροφορίες, νέες ιδέες, αντιφάσεις και challenges στο δικό τους τρόπο σκέψης», όπως είχε εξηγήσει ο Bezos.

Οι έξυπνοι άνθρωποι, που έχουν «συνήθως δίκιο», αλλάζουν συχνά απόψεις. Αλλά τι γίνεται με τους άλλους, που έχουν «συνήθως άδικο»; Υπάρχουν κάποια στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν; Ο Jeff Bezos είχε και εδώ την απάντηση: Αυτοί οι άνθρωποι έχουν εμμονή με λεπτομέρειες που λειτουργούν υποστηρικτικά μόνο προς μία άποψη. Εάν κάποιος δεν μπορεί να ξεφύγει από τις λεπτομέρειες και να δει τη μεγαλύτερη εικόνα από πολλές οπτικές γωνίες, συχνά καταλήγει σε λάθος συμπεράσματα.

Με όλο αυτό, ο Bezos δεν εννοεί φυσικά ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι ανασφαλείς για τις απόψεις τους, και για αυτό μπορεί να τις αλλάζουν. Λέει απλώς ότι αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα με το λάθος.Γεγονός που τους επιτρέπει να αναλύουν τα νέα δεδομένα, να είναι ανοιχτοί σε νέες απόψεις και να επανεξετάζουν τις μακρόχρονες θέσεις τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − three =