αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί οι δύο άνθρωποι δημιούργησαν μια startup κόντρα σε όλους. Τώρα αξίζει 3,5 δισ. δολάρια

Αυτοί οι δύο άνθρωποι δημιούργησαν μια startup κόντρα σε όλους. Τώρα αξίζει 3,5 δισ. δολάρια

Όταν ξεκίναγαν, το 2011, μάλλον δεν φαντάζονταν το που θα φτάσουν. Οι Kristo Käärmann και Taavet Hinrikus ξεκίνησαν τότε την δική τους startup. Η startup αυτή σήμερα έχει «εκτοξευτεί» και είναι η TransferWise. Πρόσφατα η εταιρία «σήκωσε» 292 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης. Και η συνολική αξία της αποτιμάται πλέον στα 3,5 δισ. δολάρια. Είναι η financial technology startup με την μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη.

Η γνωστή εταιρία ειδικεύεται στις μεταφορές χρημάτων. Αλλά κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα, αφού προσφέρει έναν φθηνότερο και ευκολότερο τρόπο, σε σχέση με τις τράπεζες, για μεταφορές χρημάτων διεθνώς. Σήμερα έχει έχει περίπου 5 εκατ. πελάτες.

Η διαδρομή όμως μέχρι εδώ δεν ήταν εύκολη. Όπως και στα περισσότερα success stories του είδους.

«Πριν από οκτώ χρόνια είχαμε ένα όνειρο και κατά κάποιο τρόπο όλος ο κόσμος ήταν εναντίον μας», δήλωσε ο Kristo Käärmann στο CNBC.

Και συμπλήρωσε: «Καταφέραμε να χτίσουμε βήμα- βήμα μια επιχείρηση. Και επίσης να αλλάξουμε όλο το περιβάλλον τριγύρω έτσι ώστε να είναι πιο φιλικό για τον καταναλωτή». Ενώ τονίζει ότι η εταιρία είναι κερδοφόρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Η εταιρία απασχολεί αυτή τη στιγμή 1.600 άτομα και έχει 12 γραφεία παγκοσμίως. Ενώ στο προσεχές διάστημα σχεδιάζει να αυξήσει και άλλο το προσωπικό της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =