αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτοί είναι οι 5 μνηστήρες για το έργο ΣΔΙΤ 107 εκατ. ευρώ του Πανεπιστημίου Θράκης

Αυτοί είναι οι 5 μνηστήρες για το έργο ΣΔΙΤ 107 εκατ. ευρώ του Πανεπιστημίου Θράκης

Πέντε εταιρείες – σχήματα πέρασαν στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του έργου “Υλοποίηση έργου φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών, και λοιπών υποδομών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με ΣΔΙΤ”.

Ειδικότερα αποφασίστηκε η προεπιλογή των παρακάτω πέντε υποψηφίων:

1.ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

2.ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε.

3.ΑΒΑΞ Α.Ε.

4.ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

5.ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 107,3 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και αφορά στη δημιουργία ενός σύνθετου οικοδομικού συγκροτήματος που θα αναμορφώσει σημαντικά  τις τρεις  Πανεπιστημιουπόλεις (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη).

Ως κομμάτι του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δ.Π.Θ. το έργο αυτό θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ο οποίος καθιστά διαθέσιμες υποδομές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και αλλά και εξειδίκευσης στους τομείς της Φοιτητικής Μέριμνας (φοιτητικές εστίες και χώροι σίτισης), της Εκπαίδευσης και της Έρευνας.

Η διαμόρφωση και η λειτουργία  των νέων κτηριακών συγκροτημάτων εντός των χώρων του Ιδρύματος θα αναβαθμίσει την ποιότητα  ζωής  και τις συνθήκες εργασίας τόσο των φοιτητών όσο και των υπόλοιπων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ακριτική Θράκη.

Να σημειωθεί ότι τα πέντε παραπάνω σχήματα (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, ΆΒΑΞ, INTRAKOM KATAΣΚΕΥΕΣ και Μυτιληναίος ΑΤΕΣΕ) συμμετέχουν και στο διαγωνισμό για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, προϋπολογισμού 207 εκατ. τα οποία και έχουν περάσει στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη, την κατασκευή και την 30ετή εκμετάλλευση συγκροτημάτων 3.000 κλινών για φοιτητές.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − one =