αρχικηVIRALΑυτοί είναι οι 3 νέοι σταθμοί μετρό που δρομολογούνται στην Αθήνα (Χάρτης)

Αυτοί είναι οι 3 νέοι σταθμοί μετρό που δρομολογούνται στην Αθήνα (Χάρτης)

Μολονότι το μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από τους νέους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας συγκεντρώνει η νέα Γραμμή 4 (πορτοκαλί) που θα αλλάξει πλήρως τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας, άνευ απροόπτου θα προηγηθεί η υλοποίηση τριών άλλων σταθμών που θα πάρουν θέση στο δυτικό μέρος της πρωτεύουσας.

Όπως εξηγεί το carandmotor.gr, πρόκειται για την επέκταση της Γραμμής 2 (κόκκινη) προς Ίλιον, ένα έργο στο οποίο εκκρεμεί η δεύτερη φάση του διαγωνισμού που αφορά στην κατάθεση των τεχνικών και εν συνεχεία οικονομικών προσφορών, ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος και να πιάσουν δουελιά τα τα πρώτα εργοτάξια. Οι εταιρείες/σχήματα που έχουν καταθέσει ενδιαφέρον είναι οι ΤΕΡΝΑ , ABAΞ, IΝΤΡΑΚΑΤ και ΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/metro%20athens%20ilion%20%282%29%20%281%29%20%281%29%20%281%29_0_0_0%20%281%29%20%282%29.jpg?itok=Y0n5F2Gq

Η επέκταση της «Κόκκινης Γραμμής» προς τη Δυτική Αττική περιλαμβάνει γραμμή μήκους 4 χλμ. και τους 3 νέους σταθμούς Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο. Ο Σταθμός «Παλατιανή» χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ανδρέα Παπανδρέου και διαθέτει 2 εισόδους εκατέρωθεν της Οδού Θηβών.

Ο Σταθμός «Ίλιον» χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ελαιών και διαθέτει 2 εισόδους εκατέρωθεν της οδού Θηβών και πρόβλεψη σύνδεσης/μετεπιβίβασης επιβατών με τον ομώνυμο Σταθμό της μελλοντικής επέκτασης της Γραμμής 4 προς Πετρούπολη.

Ο Σταθμός «Άγιος Νικόλαος» χωροθετείται κάτω από το τμήμα της ομώνυμης οδού και τμήμα του διαμορφωμένου χώρου πρασίνου που βρίσκεται μεταξύ των οδών Παραμυθιάς, Ολύνθου, Ζίτσης και Αγ. Νικολάου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 3 =