αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτοί είναι οι 3 Έλληνες μηχανικοί που εργάζονται στα κεντρικά της Tesla στις ΗΠΑ

Αυτοί είναι οι 3 Έλληνες μηχανικοί που εργάζονται στα κεντρικά της Tesla στις ΗΠΑ

Μπορεί εδώ και λίγες ημέρες να έχει ιδρυθεί και επίσημα η Tesla Greece, ωστόσο αυτό που κάποιοι ίσως δεν γνωρίζουν είναι ότι υπάρχουν Έλληνες που εργάζονται σε σημαντικές θέσεις στα κεντρικά της εταιρίας στην ΗΠΑ. Όλοι τους μάλιστα, είναι μηχανικοί και απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι οι οι Κωνσταντίνος Λάσκαρης (επικεφαλής σχεδιασμού ηλεκτροκινητήρων), Κωνσταντίνος Μπούρχας (σχεδιασμός ηλεκτροκινητήρων) και Βασίλης Παπανικολάου (σχεδιασμός ηλεκτροκινητήρων).

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε, ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η Tesla έρχεται στην Ελλάδα, είναι η εξειδίκευση που υπάρχει εδώ. Μιας και τα Πολυτεχνεία της χώρας μας διαθέτουν ειδικά προγράμματα σπουδών στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων.

Δεν είναι τυχαία και η δήλωση που έκανε εκπρόσωπος της Tesla, αναφερόμενος στην ομάδα που θα δημιουργηθεί επί ελληνικού εδάφους: «Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό ταλέντο, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες».

Η Tesla Greece ιδρύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για Ι.Κ.Ε Μονοπρόσωπη. Η έδρα της εταιρίας είναι στην Αγία Παρασκευή- δηλαδή εντός Αττικής. Το βασικό πεδίο στο οποίο θα δραστηριοποιείται είναι «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ». Ενώ θα έχει και μια σειρά από δευτερεύουσες δραστηριότητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =