αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτοί είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο για το τι εμφανίζεται στο feed σου στο Instagram

Αυτοί είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο για το τι εμφανίζεται στο feed σου στο Instagram

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, αποφάσισε να ρίξει λίγο φως στον τρόπο που λειτουργεί ο αλγόριθμος του Instagram, με σκοπό να διαλύσει τις όποιες φήμες κάνουν λόγο για σκόπιμη απόκρυψη ορισμένων posts. Σε ένα blog post επιχειρεί να δώσει μία κατανοητή απάντηση σε ένα περίπλοκο ζήτημα. Από το τι είναι “ο αλγόριθμος” μέχρι το πώς αξιολογούνται τα posts σε feed, stories, explore, reels κλπ, η απάντηση δεν είναι απλή καθώς δεν υπάρχει μόνο ένας αλγόριθμος που αποφασίζει τι να σας δείξει.

Από τις πιο εντυπωσιακές αποκαλύψεις είναι η παραδοχή πως οι περισσότεροι ακόλουθοί σας δε θα δουν τα posts σας ούτως ή άλλως, καθώς “οι περισσότεροι βλέπουν λιγότερο από το μισό όλου του Feed τους”.

Ο Mosseri αναφέρθηκε στα “σημάδια” που λαμβάνει ο αλγόριθμος για να αξιολογήσει τι θα σας δείξει και αυτά είναι τα εξής:

  • Πληροφορίες σχετικά με το post. Υπάρχουν σημάδια για το πόσο δημοφιλές είναι ένα post βάσει των likes και πιο κρυφές πληροφορίες όπως το πότε αναρτήθηκε, τι διάρκεια έχει αν είναι βίντεο και σε ποια τοποθεσία.
  • Πληροφορίες σχετικά με το άτομο που το ανάρτησε. Αυτό μας βοηθά να καταλάβουμε το ενδιαφέρον σας για αυτό το άτομο και περιλαμβάνει σημάδια όπως το πόσες φορές έχουν αλληλεπιδράσει άλλοι με αυτό το άτομο τις τελευταίες εβδομάδες.
  • Η δραστηριότητά σας. Αυτό μας βοηθά να καταλάβουμε τα ενδιαφέροντά σας και περιλαμβάνει σημάδια όπως το σε πόσα posts έχετε κάνει like.
  • Η ιστορία αλληλεπίδρασής σας με κάποιον. Αυτό μας δίνει μία αίσθηση του πόσο ενδιαφέρεστε να βλέπετε γενικότερα posts από ένα συγκεκριμένο άτομο. Ένα παράδειγμα είναι αν σχολιάζετε ή όχι ο ένας στα posts του άλλου.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα σημάδια, ο αλγόριθμος θα κάνει μία πρόβλεψη για το πόσο πιθανό είναι να αλληλεπιδράσετε με κάποιο post, μέσω like ή σχολίου. Όσο υψηλότερες οι πιθανότητες να αλληλεπιδράσετε, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να δείτε αυτό το post ψηλά στο feed σας.

Ο Mosseri αναφέρθηκε και στο ζήτημα του shadowbanning, την κρυφή αποσιώπηση χρηστών για την οποία κατηγορείται το Instagram εδώ και χρόνια.

Οι άνθρωποι μάς κατηγορούν συχνά για shadowbanning. Είναι ένας ευρύς όρος που χρησιμοποιούν για να περιγράψουν πολλές διαφορετικές εμπειρίες τους στο Instagram. Αναγνωρίζουμε πως δεν κάνουμε πάντα αρκετά για να εξηγήσουμε γιατί κατεβάζουμε περιεχόμενο, τί είναι προτεινόμενο και τί όχι και πώς δουλεύει το Instagram γενικότερα. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι καταλήγουν στα δικά τους συμπεράσματα σχετικά με το γιατί συνέβη κάτι και αυτά τα συμπεράσματα μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να νιώσουν μπερδεμένοι ή θύματα. Αυτή δεν είναι η πρόθεσή μας και εργαζόμαστε σκληρά να βελτιωθούμε. Διαχειριζόμαστε επίσης εκατομμύρια αναφορές καθημερινά, κάτι που σημαίνει πως το να κάνεις λάθος έστω και σε ένα μικρό ποσοστό αυτών των αναφορών, επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους. Αναπτύσσουμε καλύτερες in-app ειδοποιήσεις για να ενημερώνονται άμεσα οι χρήστες γιατί για παράδειγμα το post τους κατέβηκε και εξερευνούμε τρόπους να ενημερώνουμε τον κόσμο όταν αυτό που αναρτούν αντίκειται στα Recommendations Guidelines.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =