αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτοί είναι οι «παίχτες» που συμμετείχαν στον κλειστό διαγωνισμό για το αθλητικό κέντρο στο Ελληνικό

Αυτοί είναι οι «παίχτες» που συμμετείχαν στον κλειστό διαγωνισμό για το αθλητικό κέντρο στο Ελληνικό

Πέντε εταιρείες -τέσσερα σχήματα- συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες στον κλειστό διαγωνισμό της Lamda Development για το αθλητικό κέντρο στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, προσφορές κατέθεσαν οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, ABAΞ και η κοινοπραξία των εταιρειών INTRAKAT – Mυτιληναίος για το νέο έργο, προϋπολογισμού 120 ευρώ, που θα κατασκευαστεί στην έκταση του Ελληνικού.

Όπως ανέφερε προσφάτως ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, μέχρι το τέλος του έτους θα βγουν στον αέρα τρεις μεγάλοι διαγωνισμοί έργων που θα αναπτύξει η Lamda Development στην έκταση του Ελληνικού.

Πρόκειται για το Marina Galleria, το retail park της Fourlis και το Vouliagmeni Mall, στην πλευρά του ακινήτου που γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, προϋπολογισμού 130 εκατ. και 350 εκατ. ευρώ αντίστοιχα καθώς και το αθλητικό κέντρο προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου, “τηρουμένων των αναλογιών προχωράμε πολύ καλά για μίας τέτοιας πολυπλοκότητας έργο. Έχουμε προχωρήσει με όλες τις μελέτες. Αυτό φαίνεται άλλωστε διά γυμνού οφθαλμού τόσο με το κτίριο ΑΜΕΑ (που εκτελείται από την ΕΚΤΕΡ) που θα καταφέρουμε να παραδώσουμε στο τέλος φθινοπώρου του 2023, αλλά και τα έργα υποδομής και ειδικότερα την υπογειποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος (εκτελείται από την AVAX)”.

Το νέο αθλητικό κέντρο που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό θα είναι περί τις 190 χιλ. τετραγωνικά μέτρα αθλητικών εγκαταστάσεων, σε συνολική έκταση 278 χιλ. τετραγωνικών μέτρων.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατασκευή ξενώνων Διαμονής Αθλητών (272 κλίνες), Κέντρο Κολύμβησης με τρεις κολυμβητικές δεξαμενές (μία στεγασμένη και δύο υπαίθριες εκ των οποίων η μία θα είναι χωρητικότητας 1.000 θεατών), Κλειστό Προπονητήριο Ενόργανης & Ρυθμικής Γυμναστικής, Ακαδημία Ενόργανης, “Πολλαπλό” Προπονητήριο (Τζούντο, Πυγμαχία, Ξιφασκία, Πάλη, Άρση Βαρών και Επιτραπέζια Αντισφαίριση), Εγκαταστάσεις στίβου (ανοιχτός στίβος, ανοιχτό πεδίο ρίψεων, κλειστό προπονητήριο στίβου και κτήριο κερκίδων στίβου), εγκαταστάσεις Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με κτήριο αποδυτηρίων και διοίκησης ποδοσφαίρου, καθώς και τρία γήπεδα ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί Ακαδημία Ποδοσφαίρου με ένα Γήπεδο Ποδοσφαίρου καθώς και ένα Κεντρικό Κτήριο Διοίκησης και Υποστηρικτικών Λειτουργιών.

Επίσης, προβλέπεται Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης που περιλαμβάνει κλειστή αρένα για τέλεση και αγώνων, και επιπλέον 6 κλειστά προπονητήρια, Ακαδημία Αντισφαίρισης (Τένις) η οποία θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση 20 Γήπεδα Αντισφαίρισης που πρόκειται να εξυπηρετηθούν από ένα Κεντρικό Κτήριο Διοίκησης και Υποστηρικτικών Λειτουργιών.

Μετά την αποπεράτωση της προτεινόμενης χάραξης της γραμμής του τραμ, προβλέπεται να προστεθούν ακόμη 8 Γήπεδα Αντισφαίρισης, 4 υπαίθρια γήπεδα beach volley και κτήριο διοίκησης/βοηθητικών χώρων, 3 υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης και 1 υπαίθριο γήπεδο αντισφαίρισης στην περιοχή Κανόε – Καγιάκ.

Για την υποστήριξη του έργου προβλέπεται και η κατασκευή των απαραίτητων δικτύων υποδομής. Η ύδρευση του έργου θα πραγματοποιείται από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ μέσω ρυθμιστικής δεξαμενής στα ΒΑ του Μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά με την κατασκευή νέου υδρευτικού δικτύου, το οποίο μετά την κατασκευή του θα περιέλθει στην αρμοδιότητα της ΕΥΔΑΠ όσον αφορά τη διαχείριση, τη λειτουργία και τη συντήρησή του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =