αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτοί είναι οι δύο Έλληνες επενδυτές που αγόρασαν το το εμβληματικό κτίριο του Μπάμπη Βωβού

Αυτοί είναι οι δύο Έλληνες επενδυτές που αγόρασαν το το εμβληματικό κτίριο του Μπάμπη Βωβού

Το Greco fund, του οποίου διαχειρίστρια εταιρεία είναι η Dromeus, αποτελεί το νέο ιδιοκτήτη ενός από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Λεωφόρου Κηφισίας, που ανήκε στην Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική και στεγάζει, σήμερα, τα γραφεία της Wind και της Εθνικής Χρηματιστηριακής.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει μεταδώσει το Capital.gr, η ελάχιστη προσφορά για το συγκρότημα των 8.334 τ.μ. με τις 812 θέσεις στάθμευσης είχε οριστεί στα 21 εκατ. ευρώ, με το επενδυτικό σχήμα να έχει καταθέσει προσφορά ύψους 23,6 εκατ. ευρώ. Το Greco fund απέκτησε προς 2,35 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο πλειοδοτικού διαγωνισμού της Εθνικής Leasing, ένα ακόμη ακίνητο (921 τ.μ. με 19 θέσεις στάθμευσης), το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την Λεωφόρο Κηφισίας.

To Greco fund

Το Greco Fund (Greek Real Estate COmpany Fund), συμφερόντων Σταύρου Αδαμόπουλου και Αχιλλέα Ρισβά, επενδύει σε κατ’ εξοχήν ακίνητα εισοδήματος (income-producing) και ύστερα από τα δύο τελευταία deals συνολικού ύψους της τάξης των 26 εκατ. ευρώ εισέρχεται δυναμικά στην εγχώρια αγορά ακινήτων, έχοντας στη διάθεση του σημαντικό αριθμό διαθέσιμων κεφαλαίων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ο κ. Αδαμόπουλος διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επενδυτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού (Merill Lynch, Deutsche Bank) μέχρι και το 2012.​ Κατόπιν, ίδρυσε και αποτελεί τον Managing Partner της επενδυτικής εταιρείας Crossborder Capital Partners στην Ελβετία.

Πρόσφατα δραστηριοποιήθηκε και στον τομέα της ναυτιλίας μέσω του Sea Praxis Fund, το οποίο επένδυσε πολύ χαμηλά το 2016, επιτυγχάνοντας σε διάστημα 14 μηνών να βγει από την επένδυση με μεγάλο κέρδος, όπως αναφέρουν στην αγορά.

Ο Αχιλλέας Ρισβάς είναι ιδρυτής και managing partner της Dromeus Capital, έχοντας προϋπηρεσία σε σημαντικά τραπεζικά ιδρύματα όπως η Merill Lynch και η Lehman Brothers.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =