αρχικηVIRALΑυτή θα είναι η θέα από τους πύργους γραφείων και κατοικιών στο Ελληνικό

Αυτή θα είναι η θέα από τους πύργους γραφείων και κατοικιών στο Ελληνικό

Στα πρότυπα ανάπτυξης των ξενοδοχείων στο Ελληνικό θα αναπτυχθούν και δύο ακόμη εμβληματικά κτίρια στη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού: οι δύο Πύργοι κατοικιών και γραφείων. 

Οι δύο αυτοί πύργοι θα αποτελέσουν τοπόσημο και αναμένεται να προσελκύσουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για την ανάπτυξή τους όσο και για την τελική τους χρήση, από υποψήφιους αγοραστές.

Ο Πύργος Κατοικιών, ύψους έως 200 μέτρων, με συνολική επιφάνεια 45.000 τ.μ., βρίσκεται κάτω στη Μαρίνα και θα έχει πανοραμική θέα τόσο στη θάλασσα όσο και την υπόλοιπη έκταση του Ελληνικού αλλά και την πόλης της Αθήνας. Ο Πύργος Γραφείων θα βρίσκεται στο πάνω μέρος της έκτασης, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Οι νέοι Πύργοι στο Ελληνικό - Φωτό: Lamda Development

Με βάση το σχεδιασμό, θα συσταθούν εταιρείες ειδικού σκοπού, μια για τον κάθε Πύργο, για τη δημιουργία joint ventures που θα αναλάβουν την κατασκευή και διαχείριση των Πύργων. Σε κάθε joint venture θα συμμετέχει η Lamda Development μαζί με έναν ακόμη εταίρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εταιρεία ειδικού σκοπού για τον Πύργο Γραφείων, η Lamda θα έχει μειοψηφικό ποσοστό (περίπου 25%), ενώ στον Πύργο Κατοικιών στην Μαρίνα, θα έχει πλειοψηφικό ποσοστό (περίπου 75%).

Αυτή την περίοδο, οι δύο σύμβουλοι (Deloitte & Savills) που έχει προσλάβει η Lamda για την ανεύρεση των επενδυτών – εταίρων βρίσκονται σε διαδικασία συγκέντρωσης προσφορών. Μάλιστα, αυτή την Παρασκευή, 19/2, λήγει η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών. Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 1ου εξαμήνου του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον για συμμετοχή στους Πύργους είναι πολύ μεγάλο τόσο από εγχώριους παίκτες της αγοράς real estate όσο και από ξένους επενδυτές.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες εταιρείες ειδικού σκοπού θα συσταθούν ανάμεσα στην Lamda και την ΤΕΜΕΣ για τα δύο ξενοδοχεία που θα αναπτυχθούν στο χώρο της επένδυσης του Ελληνικού. Σε αυτές, το πλειοψηφικό πακέτο (70%) θα έχει η Lamda ενώ η ΤΕΜΕΣ θα έχει το 30%.

Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, τόσο ο Πύργος Κατοικιών στη Μαρίνα όσο και ο Πύργος Γραφείων θα δρομολογηθούν άμεσα, καθώς περιλαμβάνονται στα έργα της πρώτης 5ετίας. Στόχος είναι να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες αρχές του 2022.

Πηγή: bizness.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 − one =