αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η startup θέλει να κοντράρει τους γίγαντες Uber και Lyft. Και «παίζει» με πολύ χαμηλές προμήθειες

Αυτή η startup θέλει να κοντράρει τους γίγαντες Uber και Lyft. Και «παίζει» με πολύ χαμηλές προμήθειες

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι Uber και Lyft κυριαρχούν με σχετική άνεση στο πεδίο των μεταφορών. Μια από τις σημαντικές ροές εσόδων τους είναι φυσικά οι προμήθειες που παίρνουν από τους οδηγούς. Η Uber παίρνει το 25% από την αξία της κάθε διαδρομής, και η Lyft -αν και λίγο πιο συντηρητική- κινείται σε παρόμοιο ποσοστό. Ωστόσο, μια σειρά από παράγοντες, όπως η συνολική απόσταση μιας διαδρομής, μπορούν να ανεβάσουν την προμήθεια ακόμα πιο πάνω.

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους οι οδηγοί και για στις δύο εταιρείες διοργάνωσαν απεργία τον Μάιο. Όταν το 2015 είχε γίνει ερώτηση στην Uber, σχετικά με το γιατί αύξησε τις προμήθειες της, η απάντηση ήταν: «Γιατί μπορούμε».

Έρχεται τώρα μια startup που θέλει να αμφισβητήσει αυτό το δίπολο. Είναι η Nomad Rides.

Τι διαφορετικό κάνει η συγκεκριμένη πλατφόρμα; Όπως σημειώνει το Forbes, χρεώνει με μια σταθερή μηνιαία συνδρομή τους οδηγούς, η οποία σήμερα φτάνει τα $ 25 το μήνα. Άρα λοιπόν η συνολική επιβάρυνση, είναι μικρότερη σε σχέση με τις Uber και Lyft. H startup έκανε το λανσάρισμα της τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Σε μόλις 61 ημέρες, ολοκληρώσαμε πάνω από 5.700 διαδρομές », λέει ο συνιδρυτής και CEO, Daniel Jones. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι ότι έχουμε… μεγάλη ζήτηση», λέει ο άλλος συνιδρυτής, Michael McHugh.

Στα αρνητικά: Σε αντίθεση με την Uber και την Lyft, οι οποίες παρέχουν συμπληρωματική ασφάλιση αυτοκινήτων, η Nomad απαιτεί από τους οδηγούς να πληρώνουν για την ασφάλειά τους. Οι οδηγοί μπορούν να αγοράσουν ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο μέσω της Nomad σε φθηνότερη τιμή από ό, τι θα έβγαζαν μόνοι τους.

Παράλληλα, η startup επικεντρώνεται στην ασφάλεια και την ελευθερία των οδηγών, επιτρέποντάς τους να επιλέξουν τους επιβάτες που θέλουν να πάρουν και να δημιουργήσουν μια λίστα πελατών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + eight =