αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η startup θέλει να κοντράρει τα Google Maps. Ιδρύθηκε από ένα ζευγάρι και κατάφερε να έχει πελάτες όπως οι Coca-Cola και Amazon

Αυτή η startup θέλει να κοντράρει τα Google Maps. Ιδρύθηκε από ένα ζευγάρι και κατάφερε να έχει πελάτες όπως οι Coca-Cola και Amazon

Εσείς θα μπαίνατε επιχειρηματικά σε ένα πεδίο όπου κυριαρχούν τα Google Maps; Η startup MapmyIndia το κάνει. Πρόκειται για μια εταιρία ψηφιακής χαρτογράφησης, τα δεδομένα της οποίας χρησιμοποιεί η Apple και η υπηρεσία Alexa της Amazon στην Ινδία. Tώρα ετοιμάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η startup ιδρύθηκε από τους Ρακές και Ρασμί Βερμά ένα παντρεμένο ζευγάρι, που συνεχίζει να διευθύνει την εταιρεία, ενώ υποστηρίζεται επίσης από τον ιαπωνική εταιρεία χαρτογράφησης Zenrin, η οποία ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 σε μια από τις πιο δύσκολες χώρες για χαρτογράφηση.

Μεταξύ των πρώτων πελατών της MapmyIndia ήταν η Coca-Cola, η οποία αξιοποίησε τις υπηρεσίες της εταιρείας για να υποστηρίξει την αλυσίδα εφοδιασμού της και τις διανομές. Πέρυσι, ανέπτυξε ένα σύστημα ελέγχου για την Covid-19 με χαρτογράφηση σε πραγματικό χρόνο των ζωνών περιορισμού, των κέντρων δοκιμών και των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, το οποίο και διέθεσε σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες.

Απολαμβάνει τη στήριξη της startup πληρωμών PhonePe ιδιοκτησίας από κοινού των  Qualcomm και Walmart και ως στόχο έχει θέσει το ύψος της ΙΡΟ να φθάσει περί τα 175 εκατ. δολάρια η οποία θα φέρει την αποτίμησή της σε σχεδόν 825 εκατ. δολάρια, ενώ η προσφορά θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από δευτερεύουσες μετοχές.

Η εταιρεία με έδρα το Δελχί, πουλάει την τεχνολογία και τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ φάσμα πολυεθνικών κολοσσών, συμπεριλαμβανομένων των Uber, Mercedes-Benz, McDonald’s και των ανταγωνιστριών στον ηλεκτρονικό εμπόριο του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon και Flipkart η οποία ανήκει στην Walmart. Είναι κερδοφόρα σε αντίθεση με πολλές από τις υψηλών προδιαγραφών αλλά ζημιογόνων startups.

Mapmyindia GPS navigator VX140S review - Team-BHP

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − one =