αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η startup είναι ο Ευρωπαϊκός ανταγωνιστής του Robinhood. Και μόλις «σήκωσε» 900 εκατ. δολάρια

Αυτή η startup είναι ο Ευρωπαϊκός ανταγωνιστής του Robinhood. Και μόλις «σήκωσε» 900 εκατ. δολάρια

Νέο γύρο χρηματοδότησης πραγματοποίησε η γερμανική επενδυτική πλατφόρμα Trade Republic, αντλώντας 900 εκατ. δολάρια, φέρνοντας την αποτίμησή της στα 5,3 δισ. δολάρια.

Ο τελευταίος γύρος  καθιστά την Trade Republic μία από τις πιο πολύτιμες fintech startups στην Ευρώπη. Ο τεχνολογικός κλάδος στην Ευρώπη έχει αναπτυχθεί δραματικά την τελευταία δεκαετία και το 2020 σηματοδότησε ένα έτος ρεκόρ αναφορικά με τις επενδύσεις στις ευρωπαϊκές τεχνολογικές startups.

Η Trade Republic συνιστά ουσιαστικά την απάντηση της Ευρώπης στην αμερικανική Robinhood. Η εφαρμογή της επιτρέπει στους χρήστες της να συναλλάσσονται σε μετοχές και σε ETFs χωρίς να πληρώνουν προμήθεια. Η startup αποκομίζει τα έσοδά της χρεώνοντας 1 ευρώ ανά συναλλαγή, ενώ προσφάτως προσέθεσε υπηρεσία για κρυπτονομίσματα. 

Όπως και η Robinhood, η Trade Republic έχει επωφεληθεί από το αυξανόμενο ενδιαφέρον των μικροεπενδυτών και διαθέτει επιπλέον περισσότερα από 6 δισ. ευρώ σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία.

Όπως υποστηρίζει η γερμανική startup, οι Ευρωπαίοι συρρέουν στις χρηματοπιστωτικές αγορές καθώς προσπαθούν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς αποδόσεις στις αποταμιεύσεις τους, εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων. 

«Το ήμισυ των πελατών της Trade Republic, περισσότεροι από 500.000 χρήστες, δεν έχουν επενδύσει ποτέ στη ζωή τους στις κεφαλαιαγορές», αναφέρει ο συνιδρυτής Τόμας Πίσκε. «Δίνουμε στους χρήστες μας τη δυνατότητα να ξεκινήσουν τη δημιουργία περιουσίας, οι οποίοι νιώθουν παραμελημένοι από τις μεγάλες τράπεζες για πολύ καιρό, με υψηλές χρεώσεις και αδιαφανή προϊόντα».

Η startup συστάθηκε το 2015 και έκτοτε έχει γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη, ξεπερνώντας το 1 εκατομμύριο χρήστες στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 400 υπαλλήλους και όπως δήλωσε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια, προκειμένου να αναπτύξει την επιχείρησή της και να προσλάβει περισσότερο προσωπικό.

Πηγή: Moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + ten =