αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η startup αξίζει 1 δισ. δολάρια. Και έχει μια από τις νεότερες γυναίκες CEOs στο «τιμόνι» της

Αυτή η startup αξίζει 1 δισ. δολάρια. Και έχει μια από τις νεότερες γυναίκες CEOs στο «τιμόνι» της

Βλέποντας τα success stories που ξεπηδούν από τη Silicon Valley (και από άλλα επιχειρηματικά «κέντρα»), τις περισσότερες φορές, οι «πρωταγωνιστές» είναι νέοι ιδρυτές, άντρες, οι οποίοι πιθανότατα έχουν φύγει από κάποιο μεγάλο πανεπιστήμιο παρατώντας τις σπουδές τους. Αυτό φαίνεται να αλλάζει, όσο περνά ο καιρός.

Η startup Canva ανακοίνωσε ότι «σήκωσε» νέα χρηματοδότηση ύψους 40 εκατ. δολαρίων. Κάπως έτσι, η συνιδρύτρια και CEO της, Melanie Perkins, γίνεται ίσως η νεότερη CEO που έχει στα χέρια της μια εταιρία 1 δισ. δολαρίων. Τόσο αποτιμούν την Canva οι επενδυτές. Ενώ η Melanie είναι μόλις 30 ετών.

Όπως διαβάζουμε στο Quartz, η νεαρή επιχειρηματίας ίδρυσε την Canva το 2014, με στόχο να «εκδημοκρατίσει το design». Από τις παρουσιάζεις διαφανειών, μέχρι τα φυλλάδια. Η πλατφόρμα προσφέρει εργαλεία σχεδιασμού μέσω διαδικτύου για άτομα που δεν είναι επαγγελματίες σχεδιαστές γραφικών ως εναλλακτική λύση στην Powerpoint ή τη σουίτα σχεδιασμού της Adobe.

Πλέον, η startup έχει 250 εργαζομένους, και 10 εκατ. χρήστες. Αριθμοί που μοιάζουν εντυπωσιακοί. Έχει αντλήσει συνολικά 82 εκατ. δολάρια, από επενδυτές όπως η Sequoia China, η Blackbird Ventures και η Felicis Ventures. Το σημαντικότερο; Η εταιρία υποστηρίζει ότι είναι ήδη κερδοφόρα. Σχεδιάζει να δαπανήσει τα νέα της μετρητά για την ανάπτυξη προϊόντων για να ανταγωνιστεί μεγάλους ανταγωνιστές όπως η Adobe. Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει γραφεία σε Αυστραλία και Φιλιππίνες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =