αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η nano influencer έχει μόλις 4.000 followers στο Instagram και βγάζει χρήματα από αυτό

Αυτή η nano influencer έχει μόλις 4.000 followers στο Instagram και βγάζει χρήματα από αυτό

Οι λεγόμενοι nano influencers γίνονται όλο και περισσότεροι -το βλέπουμε και στην Ελλάδα- και αρκετοί από αυτούς καταφέρνουν να έχουν έσοδα από την social δραστηριότητα τους. Παρά το γεγονός ότι συνήθως έχουν μόλις μερικές χιλιάδες followers.

Ένα τέτοιο παράδειγμα παρουσιάζει το Business Insider. Είναι η Jen Lauren. Η ίδια είναι μια part-time lifestyle influencer, εστιάζει στο κομμάτι του Health & Wellness, και όπως μπορείς να δεις στο προφίλ της στο Instagram, έχει μόλις 4.000 followers. Διαθέτει και περίπου 5.000 subscribers στο YouTube. Μπορεί να μην έχει συγκεντρώσει ένα κοινό… εκατομμυρίων ακολούθων, ωστόσο καταφέρνει να βγάζει χρήματα ως creator στο Instagram. Ενώ βγάζει χρήματα και από το YouTube διαφημίζοντας brands, μέσω affiliate links αλλά και μέσω του Partner Program του YouTube.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η ίδια στο Business Insider, για ένα sponsored Instagram post λαμβάνει περίπου 350 δολάρια. Σκεφτείτε πόσα έσοδα μπορεί να έχει αθροιστικά, αν κάνει αρκετά τέτοια posts μέσα σε ένα μήνα.

Οι nano influencers γίνονται ολοένα και πιο σημαντικοί για τα brands και και για τις διαφημιστικές εταιρίες λόγω του εξειδικευμένου περιεχομένου τους και του ιδιαίτερα αφοσιωμένου κοινού που διαθέτουν. Επίσης έχουν συνήθως οικονομικότερο τιμοκατάλογο σε σχέση με τους influencers που διαθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ακόλουθους.

Nano Influencer Media Kit Example and Pay Rates: YouTube, Instagram
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =