αρχικηVIRALΑυτή η χώρα σε πληρώνει με έως 84.000 ευρώ για να ζήσεις σε ένα από τα νησιά της. Μήπως ενδιαφέρεσαι;

Αυτή η χώρα σε πληρώνει με έως 84.000 ευρώ για να ζήσεις σε ένα από τα νησιά της. Μήπως ενδιαφέρεσαι;

Η Ιρλανδία προσφέρει επιχορήγηση έως και 84.000 ευρώ με την προϋπόθεση εγκατάστασης σε ένα από τα παράκτια νησιά της χώρας.

Μήπως ενδιαφέρεσαι; Όπως εξηγεί το CNBC, υπάρχουν όροι που συνδέονται με τη συμφωνία, καθώς και ορισμένοι παράγοντες που μπορεί να αποτρέψουν τους ενδιαφερόμενους από το να κάνουν αυτή την κίνηση. Τα εν λόγω νησιά αποκόπτονται από την ηπειρωτική χώρα λόγω της παλίρροιας σε καθημερινή βάση και δεν συνδέονται με αυτήν με γέφυρες ή μονοπάτια, σύμφωνα με την ιρλανδική κυβέρνηση.

Περίπου 300.000 επισκέπτες έρχονται σε αυτά τα νησιά κάθε χρόνο, αλλά σχεδόν κανείς δεν μένει εκεί. Ορισμένα νησιά έχουν μόλις δύο κατοίκους όλο τον χρόνο, ενώ το μεγαλύτερο έχει πάνω από 700. Συνολικά, περίπου 3.000 άνθρωποι ζουν σε περίπου 30 νησιά.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του σχεδίου που δημοσιεύθηκαν αυτό το μήνα, η μείωση των επιπέδων του πληθυσμού – ειδικά η έλλειψη νέων – συνιστά βασική ανησυχία. Μεταξύ 1996 και 2016, ο πληθυσμός των νησιών που καλύπτονται από τη συγκεκριμένη πολιτική διαπιστώθηκε ότι μειώθηκε κατά 12,8%.

Αλλά οι στόχοι της πολιτικής υπερβαίνουν την ενίσχυση των επιπέδων πληθυσμού.

Το σχέδιο «Our Living Islands» περιλαμβάνει 80 δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν και να ενδυναμώσουν τις νησιωτικές κοινότητες και τους ανθρώπους που ζουν εκεί», δήλωσε η Heather Humphreys, υπουργός Αγροτικής και Κοινοτικής Ανάπτυξης της Ιρλανδίας. «Είναι όλα σχετικά με τη βελτίωση της στέγασης, την καλύτερη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες στην υγεία και την εκπαίδευση, την παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων υψηλής ταχύτητας και την περαιτέρω ανάπτυξη των υπαίθριων ανέσεων, οι οποίες με τη σειρά τους θα αυξήσουν τον τουρισμό και θα υποστηρίξουν βιώσιμες νησιωτικές κοινότητες». Η βελτίωση των υποδομών και η αύξηση των ευκαιριών εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής για απομακρυσμένη εργασία, αποτελούν επίσης μέρος του 10ετούς σχεδίου.

Με χαμηλά επίπεδα υποδομών και αρκετή μοναξιά, η μετακόμιση σε ένα απομακρυσμένο νησί δεν προσφέρεται για όλους. Ούτε και θα λάβουν όλοι όσοι κάνουν την κίνηση την πλήρη πληρωμή σε μετρητά.

Οι επιχορηγήσεις αποτελούν μέρος ενός υπάρχοντος προγράμματος που η κυβέρνηση διαχειρίζεται σε όλη τη χώρα. Η αγορά ενός υπάρχοντος, κενού ακινήτου κοστίζει 60.000 ευρώ αν βρίσκεται σε απομακρυσμένο νησί, μόλις 10.000 ευρώ περισσότερα από ό,τι στην ηπειρωτική χώρα.

Το μεγαλύτερο ποσό – 84.000 ευρώ – θα πάει σε όσους επιλέξουν να αναλάβουν εγκαταλειμμένα ακίνητα. Η μετακόμιση σε ένα τέτοιο ακίνητο στην ηπειρωτική χώρα συνοδεύεται από επιχορήγηση της τάξης των 70.000 ευρώ.

Οι επιχορηγήσεις έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανακαινίσουν παλαιές ιδιοκτησίες που διαφορετικά μπορεί να καταστραφούν – έτσι τα χρήματα θα μπορούσαν να εξαφανιστούν γρήγορα ανάλογα με τα απαιτούμενο μέγεθος της ανακαίνισης. Τα εν λόγω ακίνητα πρέπει επίσης να έχουν κτιστεί πριν από το 1993 και να είναι ακατοίκητα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Το πρόγραμμα ξεκινά επίσημα την 1η Ιουλίου, αλλά θα ισχύει για τις υπάρχουσες αιτήσεις αγοράς κατοικίας.

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =