αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή η πόλη σε πληρώνει έως και 2.000 ευρώ για να πας ζήσεις εκεί

Αυτή η πόλη σε πληρώνει έως και 2.000 ευρώ για να πας ζήσεις εκεί

Μια ιταλική πόλη διατίθεται να πληρώσει μέχρι και 2.000 ευρώ σε όποιον δεχτεί να μετακομίσει εκεί. Ο Nicola Gatta, δήμαρχος της Candela, μιας μικρής πόλης στην Απουλία, έκανε την προσφορά με την ελπίδα ότι θα αντιστρέψει τον φθίνοντα πληθυσμό της πόλης. Ο Gatta δήλωσε στο CNN Travel ότι θέλει να φτάσει τον πληθυσμό της πόλης και πάλι στους 8000 όπως στη δεκαετία του 1990, όταν η πόλη ήταν γνωστή ως «Μικρή Νάπολη». Σήμερα, υπάρχουν μόνο 2.700 κάτοικοι.

Ο πληθυσμός των ιστορικών μικρών πόλεων της Ιταλίας που συνεχώς μειώνεται είναι θέμα εθνικής ανησυχίας εδώ και δεκαετίες. Πολλοί άνθρωποι μετανάστευσαν στα μεταπολεμικά χρόνια και από τότε ο συνδυασμός με τη γήρανση του πληθυσμού, την οικονομική συμπίεση και της έλλειψης ευκαιριών έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην πόλη και τις μικρές πόλεις να μοιάζουν με «φαντάσματα». Η προσφορά επιδόματος σε όσους αποφασίσουν να μετακομίσουν από την πόλη σε ένα χωριό δεν είναι μια καινούργια πρακτική για την Ιταλία, αλλά και πολλές ακόμη χώρες.

Οι νέοι κάτοικοι θα πρέπει να μετακομίσουν στην Candela, να νοικιάσουν ένα σπίτι και να έχουν δουλειά με ετήσιο μισθό τουλάχιστον 7.500 ευρώ για να επωφεληθούν των χρημάτων που έχει αποφασίσει να δώσει το δημοτικό συμβούλιο. Έξι οικογένειες έχουν ήδη μετακομίσει από τη Βόρεια Ιταλία, ενώ άλλες πέντε βρίσκονται στη διαδικασία μετεγκατάστασης, δήλωσε στο CNN η δήμαρχος. Η μικρή πόλη πρόσφατα αναπαλαίωσε πολλά από τα εμβληματικά της κτίρια και έκανε αρκετά έργα υποδομής ώστε να ομορφύνει ενώ οι κάτοικοί της κάνουν λόγο για μια πολύ ήρεμη, αλλά ποιοτική ζωή.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 10 =