αρχικηVIRALΑυτή η πολύχρωμη διάβαση μόλις δημιουργήθηκε στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Αυτή η πολύχρωμη διάβαση μόλις δημιουργήθηκε στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης και εξωραϊσμού της υπόγειας διάβασης επί της λεωφ. Συγγρού στο ύψος του Παντείου, από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Για την καλλιτεχνική παρέμβαση στο έργο, η περιφέρεια συνεργάστηκε με τις πρυτανικές αρχές του Παντείου, ενώ μαζί τους συναντήθηκε και ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο σημείο. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με την πρύτανη Χριστίνα Κουλούρη και τους αντιπρυτάνεις Χαράλαμπο Οικονόμου, Χρίστο Παπαθεοδώρου, Πηνελόπη Φουντεδάκη και Μαριάννα Ψύλλα, ενώ τον ίδιο συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας Γ. Σελίμης, ο προϊστάμενος της ΔΔΙΜΥ Π. Καρυώτης και ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης.

https://www.skai.gr/sites/default/files/styles/large/public/2021-12/panteios_diavasi3_it.jpg?itok=0bIgDXmt

Η διάβαση φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο street artist Cacao Rocks με αναφορές στην παιδεία και τους νέους. Για παράδειγμα, η απεικόνιση της Μαρίας Κιουρί και η φράση «Dans la vie, rien n’est a craindre, tout est a comprendre», (μεταφ.: Τίποτα μη φοβάσαι στη ζωή. Προσπάθησε να κατανοήσεις τα πάντα), όπως και του Ρουσσώ και τη φράση «Il faut avoir deja beaucoup appris de choses pour savoir demander ce qu’on ne sait pas» (μεταφ: Πρέπει να έχεις ήδη μάθει πολλά πράγματα για να ξέρεις πώς να ρωτάς γι’ αυτά που δεν ξέρεις).

Intime news

Στο πλαίσιο των εργασιών έγινε πλήρης αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέα αντιβανδαλιστικά, τεχνολογίας LED, κατασκευάστηκε νέο δάπεδο με ανθεκτική εποξειδική επάλειψη και τοποθετήθηκαν διαδρομές πρόσβασης με φωτιζόμενες πλάκες.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 3 =