αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η εταιρία είναι η πολυτιμότερη στον κόσμο. Μόλις ξεπέρασε την Apple

Αυτή η εταιρία είναι η πολυτιμότερη στον κόσμο. Μόλις ξεπέρασε την Apple

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco ξεπέρασε την Τετάρτη την Apple και αποτελεί πλέον την πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο.

Η χρηματιστηριακή αποτίμηση της Aramco ήταν λίγο κάτω από τα 2,43 τρισεκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη, σύμφωνα με το FactSet. Η Apple, η οποία σημείωσε πτώση άνω του 5% κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στις ΗΠΑ την Τετάρτη, αξίζει τώρα 2,37 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα ενεργειακά αποθέματα και οι τιμές αυξάνονται καθώς οι επενδυτές ξεπουλούν μετοχές σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, υπό τους φόβους για επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος. Η Apple έχει υποχωρήσει σχεδόν 20% από το ανώτατο όριο των 182,94 δολαρίων στις 4 Ιανουαρίου.

Η κίνηση είναι ως επί το πλείστον συμβολική, αλλά δείχνει πώς οι αγορές αλλάζουν καθώς η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει τα αυξανόμενα επιτόκια, τον πληθωρισμό και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η μετοχή της Aramco έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 27% μέχρι στιγμής το 2022. Τον Μάρτιο, ο πετρελαϊκός γίγαντας ανέφερε ότι τα κέρδη του για ολόκληρο το έτος πέρυσι υπερδιπλασιάστηκαν λόγω της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 2 =